BATMAN - Selman Tür

İçişleri Bakanlığınca Batman Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından vatandaşları belediye hizmeti ile buluşturmak için başlatılan hummalı çalışmalar devam ediyor.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Batman Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, vatandaşların özlem duyduğu hizmetlere kavuşması için hazırladıkları projeleri bir bir hayata geçiriyor.

Temizlikten asfalta, yol yapımından ulaşıma, altyapıdan park ve bahçelere kadar birçok alanda başlatılan çalışmalar, kentte memnuniyetle karşılanıyor.

Aksoy, kentte gerçekleştirecekleri belediye hizmetlerini AA muhabirine anlattı.

Kentin en ücra köşesine kadar hizmet götürdüklerini belirten Aksoy, göreve geldikleri ilk gün, "Bismillah" diyerek, çalışmalara başladıklarını bildirdi.

"43 mahalleden oluşan ilimizde girilmedik mahalle, dokunulmadık sokak bırakmayacağız. Kentin dört bir yanında ne eksik varsa, ihtiyaç ve özlem duydukları ne hizmet varsa, milletin ayağına götüreceğiz." diyen Aksoy, bu düşünce ile çalışmaları yürüttüklerini aktardı.

"150 bin tonu aşkın asfalt serimi gerçekleştirdik"

"Bozuk yollar bu kentin ne yazık ki kangrenleşen bir sorunu haline gelmişti. İnsanların en fazla şikayet ettiği sorun da buydu. Şu ana kadar 150 bin tonu aşkın asfalt serimi gerçekleştirdik." ifadelerini kullanan Aksoy, sezon bitmeden asfaltsız yol bırakmamayı hedeflediklerini kaydetti.

Kuyubaşı semtinde altyapı sorununu gidermek için 5 kilometrelik kanalizasyon çalışması yaptıklarını anlatan Aksoy, kentte temizlik ekiplerinin aralıksız hizmet verdiğini dile getirdi.

Aksoy, "Kentimiz temizliğiyle de örnek bir kent olacak. Ayrıca halk evlerini üniversite öğrencilerimiz için kütüphanelere dönüştürdük." dedi.

Kentteki mevcut parkları yenilemenin yanı sıra birçok noktada da yeni parklar yaptıklarını kaydeden Aksoy, parklara çocuk oyun grupları da kurduklarını söyledi.

Belediye binasının yanındaki mezbele alana hazırladıkları proje kapsamında park yaptıklarını, birçok il için örnek olan parkın vatandaşlardan tam not aldığını aktaran Aksoy, parka Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı koyarken şehit düşenlerin hatırasını ebediyen yaşatmak için, "15 Temmuz Şehitler Parkı" adını verdiklerini bildirdi.

"26 otobüs alındı"

Mevcut toplu taşıma araçlarının yetersiz olduğunu vurgulayan Aksoy, kentteki şehir için toplu taşıma sorununa çözüm getirmek için de kolları sıvadıklarını belirtti.

Aksoy, "Ulaşım sorununu çözmek için 26 otobüs daha aldık. En kısa sürede bu otobüsleri de araç filomuza dahil edeceğiz. Kentte ilk defa kullanılacak olan 18 metre uzunluğundaki körüklü otobüsler test sürüşüne başladı. Engellileri de unutmadık. Ayrıca engelli kardeşlerimize göre de dizayn edilmiş bir otobüs aldık. Milleti yıllardır ihmal edilen hizmetlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA