Türkiye’nin Kuzey Irak’ta örtülü bir operasyon yaptığı ortaya çıktı. Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre MİT ve Özel Kuvvetler’e bağlı özel bir birim Kuzey Irak’ta bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda PKK’nın şehir yapılanması olarak bilinen TAK’ın lideri Hacı Türmak, Kuzey Irak’ta yakalandı.

Adım adım izlendi

Son derece gizli yürütülen operasyonda, TAK’ın üstlendiği çok sayıda kanlı eylemin başındaki isim olduğu tespit edilen Hacı Türmak’ın izine Kuzey Irak’ta rastlandı. MİT’in aldığı istihbarat üzerine ‘Çiya Amed’ kod adlı terörist, adım adım izlenmeye başlandı. İrtibat noktaları tek tek tespit edildi. Bütün hareket ağının haritası çıkartıldı ve ardından operasyon aşamasına geçildi.

‘Karma’ TİM

Özel Kuvvetler’e bağlı bir birim ile MİT içindeki operasyon birimi tarafından ‘karma’ TİM kuruldu. Bu TİM Kuzey Irak’a gönderildi ve ardından Hacı Türmak, örtülü operasyon ile ele geçirildi. Bu operasyon sırasında Özel Kuvvetleri’in Erbil’deki üssü merkez olarak kullanıldı.

Erbil’de sorgulandı

Erbil’de bir hapishanede tutulan Türmak burada MİT tarafından görevlendirilen özel bir birim tarafından sorgulandı. Teröriste sorgusu sırasında özellikle Türkiye’de TAK’a bağlı ‘uyuyan hücrelerle’ ilgili sorular yöneltildi. Alınan bilgiler sonucunda da yurt içinde TAK’a yönelik olarak bir dizi operasyon düzenlenerek şehir yapılanmasına büyük darbe vuruldu. İstihbarat raporlarına göre Türkiye’de TAK’ın 150 kadar uyuyan hücresi bulunuyor.

‘Çiya Amed’in kanlı eylemleri

Beşiktaş-Dolmabahçe saldırısı: 46 ölü , 166 yaralı

Ankara Merasim Sokak saldırısı: 29 ölü, 61 yaralı

- Ankara Güvenpark saldırısı: 36 ölü, 125 kişi yaralandı

Gaziantep saldırısı: 10 ölü, 66 yaralı

Diyarbakır saldırısı: 12 ölü, 98 yaralı

Diyarbakır’da kıl payı kurtulmuştu

Lice-Hani kırsalındaki operasyonda 10 PKK ölü ele geçirildi. Dönemin sözde Amed sorumlusu Numan kod adlı Ertem Karabulut etkisiz hale getirildi. Hacı Türmak buradan kıl payı kurtuldu. Ardından ise Kuzey Irak’a geçerek TAK’ın eylemlerini koordine etmeye başladı.

http://www.milliyet.com.tr/son-dakika-ozel-kuvvetler-den-gundem-2442779/