ANKARA

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara'nın, sahip olduğu potansiyelle Oyun Vadisi oluşturma fırsatını kaçırmaması gerektiğini söyledi.

ATO Congresium'da düzenlenen "e-gameshow-Oyun Yazılım ve Donanımları Fuarı" açıldı.

Özdebir, fuar açılışında yaptığı konuşmada, yazılımın ülke ekonomileri için büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Dijital devrimle yeni ticari alanların ortaya çıktığını belirten Özdebir, "Oyun denilince insanlar biraz hafife alıyor, oyun ciddi bir iş. Oyun ve yazılım önemli bir ekonomik faaliyet. Türkiye olarak daha biz bu işin başındayız. Eğer kod yazmayı bilmiyorsanız geleceğin dünyasında yeriniz yok." ifadelerini kullandı.

Özdebir, Ankara'nın en fazla teknokente sahip il olduğuna dikkati çekerek, "Ankara'nın gelişen sektörlerden biri olan oyun sektörü olarak, Oyun Vadisi'ni kaçırmamız lazım. Bunu sizler yapabilecek kabiliyettesiniz." dedi.

Birbirinden renkli etkinlikler

Türkiye'de en yüksek katılım gören oyun yazılım ve donanım fuarı e-gameshow, uluslararası nitelik kazanma hedefiyle bu yıl sektördeki yerli ve yabancı aktörlerle oyunseverleri buluşturuyor.

"Yaşamın Sırrı Oyunda Gizli" temasıyla gerçekleştirilen fuar, 5 Haziran'a kadar gezilebilecek.

Fuarda katılımcı ve ziyaretçilere, çeşitli turnuva, yarışma, konferans, panel, seminer ve etkinliklerden oluşan zengin bir içerik sunulacak.

Fuarın en renkli etkinliklerinden birini Cosplay Yarışması oluşturuyor. Katılımcılar, kendi yaptıkları kostüm ve aksesuarlarla oyun karakterlerine bürünecek. Yarışmacılar ortaya koyacakları performanslarla uluslararası jüriyi etkilemeye çalışacak.

Dijital Oyun Konsolları Müzesi'nin nostalji sergisinde oyunun tarihinde zaman yolculuğu yapılabilecek.

Muhabir: Necip Fazıl Çelik, Göksel Yıldırım

Kaynak: AA