İSTANBUL

Liv Hospital Başhekimi Opr. Dr. Adil Tanık, oyuncu Oya Aydoğan'ın, cumartesi gecesi sol yanında uyuşma ve güç kaybı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu hatırlattı.

Tetkiklerin ardından ameliyat gerekliliğinin ortaya çıktığını, ameliyatın ardından da beklendiği gibi kanama problemi gerçekleştiğini aktaran Tanık, şunları söyledi:

"Kanamayla mücadelemiz söz konusuydu. Bir süre sonra bu problemi atlattık. Kanama problemlerinin ortadan kalkması sonrasında durumu el verdiği için tomografik olarak beynini görüntüleme imkanımız oldu. Aldığımız netice, beyinde yaygın ödem oluştuğu şeklinde. Bunun da ana nedenlerinden biri, olayın ilk başlangıcından itibaren, ameliyat sırasında karşımıza çıkan beyne az kan gitmesi sıkıntısıdır. Bunun neticesinde beyinde bir hasar oluşmaktadır. Bu aşamada ciddi bir ödemin olduğu, hala hastamızın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu sizlere ifade etmek istiyoruz."

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Özkara da Aydoğan'ın tansiyonunun stabil tutulduğunu, ödem tedavisi süresince uyutulmaya devam edileceğini bildirdi.

Muhabir: Tansel Parlak

Kaynak: AA