Şehirler arası otobüs firmaları koronavirüs salgınına karşı tüm şubelerini kapatırken şehiriçi yolcu servislerini de geçici süreliğine durdurdu. Pamukkale Turizm bir süreliğine biletleme hizmetlerini internet sitesi üzerinden yapacağını duyururken, İstanbul Otogarı'nda ise birçok termilin kapatıldığı ifade ediliyor. Firmaların büyük kısmı yoğun olmayan hatlarda karşılıklı seferlerini de durdurdu.

Kahramanmaraş Elbistan’da faaliyet gösteren şehirlerarası otobüs firmaları, birçok ile gerçekleştirdikleri seferlerini 1 Nisan’a kadar karşılıklı olarak durdurma kararı aldı.. Sefer durdurma kararının ardından şehirlerarası otobüs terminalinden günlük olarak sadece Bursa ve Malatya’ya tek sefer düzenleneceği bildirildi.

Bursa'da başarılı öğrenciler ödüllendirildi Bursa'da başarılı öğrenciler ödüllendirildi

1 NİSAN'A KADAR KONTAK KAPATILDI

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge ile şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçlarının araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul etmesi kararlaştırılmıştı. Genelgede, araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olması istenmişti. Elbistan’da şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan Öz Elbistan ve Lider Elbistan firmaları da bu genelge ile oluşacak ekonomik kaybın önüne geçmek ve koronavirüs hastalığı kapsamındaki sağlık tedbirleri doğrultusunda seferlerini gidiş-geliş olarak 1 Nisan tarihine kadar durdurma kararı aldı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/