ASTANA

Otizmli piyanist Doğa Tırpan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da konser verdi.

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen konsere, Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık'ın yanı sıra Kazakistan'da faaliyet gösteren Türk kuruluşlarının çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Tırpan'ın, müzik öğretmeni Dr. Orçun Berrakçay ve babası Murat Tırpan eşliğinde çaldığı eserler ve söylediği şarkılar halkın beğenisini topladı.

Tırpan'ın annesi İkbal Tırpan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yaşında otizm tanısı konulan kızlarının sosyalleşme eğitimlerinin yanı sıra müzik eğitimi de aldığını ve şimdi güzel sanatlar lisesinde okuduğunu, piyano ve diğer müzik enstrümanları çaldığını ifade etti.

Kazakistan'ın Aktau kentinde düzenlenecek engelli çocuklar festivaline katılacaklarını dile getiren Tırpan, "Çok mutlu ve heyecanlıyız. Önümüzde üniversite süreci var. Müzik eğitimine devam ediyoruz." dedi.

Tırpan'ın müzik öğretmeni Berrakçay, Doğa'nın İzmir Otizm Orkestrası ve Korosunun (İZOT) piyanisti olduğuna dikkati çekerek, tamamen otizmli çocuklardan oluşan İZOT'un 5 yıldır faaliyet gösterdiğini ve bugüne kadar 130 konser gerçekleştirdiklerini aktardı.

Doğa'nın, İZOT'u temsilen Kazakistan'a geldiğine işaret eden Berrakçay, "Amacımız otizmli çocuklara olanaklar verildiğinde, neler yapabileceklerini göstermek, müzikle kendilerini ifade etmelerinde yardımcı olmak. Özellikle umudunu kaybetmiş ailelere bir ışık olmak. Kendi çocuklarının farkına varmalarını, çocuklarının bir şeyler başarabildiklerini göstermek." diye konuştu.

Berrakçay, 31 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde Kazakistan'ın Mangıstau eyaletinde yapılacak "özel çocuklar müzik festivalinde" Türkiye'yi temsil edeceklerini, ayrıca Aktau kentinde de bir konser vereceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Aliia Raimbekova

Kaynak: AA