Nusra Cephesi ve Nureddin Zengi örgütü, ÖSO ve beraberindeki grupların Halep batısında ve İdlib'te bulunan karargahlarına saldırı başlattı.Gece saatlerinde birçok karargahi ele geçiren Nusra Cephesi, bu grupları ABD ile işbirliği yaparak koordinat paylaşımı yaptığını iddia etti.

Bölgedeki muhalif aktivistlere göre, Nusra Cephesi'nin gece saatlerinde 17 Ahrar Şam ve Sukur Şam militanını esir almasının ardından ÖSO ve müttefiği gruplar Cebel Zaviye bölgesinde Nusra'ya karşı saldırı başlattı.

Al Masdar'da yer alan habere göre,bu olayların ardından ÖSO ve bağlantılı gruplar bir açıklama yaparak Nusra Cephesi ve müttefiklerine karşı bölgede büyük bir savaşın başlatıldığını duyurdu.

ÖSO'nun twitter sayfasından yapılan başka açıklamaya göre, ÖSO komutanı Nusra Cephesi için IŞİD'in diğer yüzü olduğunu söyledi.

Savaşın bütün İdlib'e yayılmasının ardından  Nusra ve Cundul Aksa militanları öğle saatlerinde Türkiye sınırı yakınlarında toplanmaya başladı.Bölgedeki kaynaklara göre, ilerleyen saatlerde Türkiye sınırında bulunan Bab el Hava bölgesinde Ahrar Şam ve müttefikleri ile Nusra ve Cundul Aksa arasında savaş bekleniyor.

http://www.abcgazetesi.com