Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir Karabağlar'da çıkan yangını helikopterle inceledikten sonra açıklamalarda bulundu. Karabağlar bölgesinde  yangının henüz kontrol altına alınamadığını söyleyen Pakdemirli, Milas'taki yangının ise kontrol altına alındığını söyledi. Pakdemirli yangınlar hakkında, "Orman teşkilatımız yangınla mücadelede dünyada birinci sırada. Ağaca sahip çıkmada vatandaşlarımız dünyada birinci sıra diyemem" ifadelerini kullandı.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. 2 helikopter ile havadan, 4 arazöz ile karadan müdahale edilen yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Muğla'nın Milas ilçesinde de ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahaleye başlandı. Karabağlar bölgesinde  yangının henüz kontrol altına alınamadığını söyleyen Pakdemirli, Milas'taki yangının ise kontrol altına alındığını söyledi. Pakdemirli yangınlar hakkında, "Orman teşkilatımız yangınla mücadelede dünyada birinci sırada. Ağaca sahip çıkmada vatandaşlarımız dünyada birinci sıra diyemem" ifadelerini kullandı.

Milas'da Akgedik Barajı yakınında yer alan çam ağaçlarıyla çevrili ormanlık alanda, saat 11.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 6 helikopter havadan, arazöz ve orman işçileri ise karadan müdahaleye başladı. Yangının söndürme çalışmaları sürüyor.

Karabağlar'daki yangın da saat 13.00 sıralarında, Limontepe Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında bölgeden yükselen dumanı gören çevredekiler, durumu orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye 2 helikopter ve 4 arazöz ile çok sayıda orman ekibi sevk edildi. Ekiplerin havadan ve karadan söndürme çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Muğla'da sosyal destekler yüzde 110 arttı Muğla'da sosyal destekler yüzde 110 arttı

Kaynak T24