ANKARA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de gündemin çok hızlı değiştiğini ve gerçekleştirilen toplantılarla gündemi değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi.

Çatışmaların yaşandığı şehirlerin tekrar ayağa kaldırılması, buralarda hayatın normalleşmesinin sağlanmasının da bundan sonraki süreçte önemli olduğunu vurgulayan Akdoğan, Yüksekova ve Cizre ile ilgili konunun Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandığını anımsattı. Akdoğan, 'Bütün şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmamız lazım, örgütün kirli işleri, saldırıları sebebiyle bir takım mahallelerde ciddi zararlar oluştu. Bir kentsel dönüşümü, bu şehirleri yeniden ayağa kaldırmak, zarar gören tarihi mekanları, kutsal mekanları ayağa kaldırmak çok önemli. Bununla ilgili hükümetimiz her türlü çalışmayı yürütüyor, insanların mağduriyet yaşamaması için ne gerekiyorsa yapılacak' diye konuştu.

'Terör örgütü dirileri istismar ettiği gibi ölüleri de istismar ediyor'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, terör örgütünün, insanların dirilerini istismar ettiği gibi, ölülerini de istismar ettiğini, cenazeler üzerinden istismar yaptığını dile getirerek, 'Nasıl insanların dirilerini istismar ediyorlar, nasıl ölülerini istismar ediyorlar, her türlü istismar var. İnsanların çocuklarını kaçırdılar, ellerine silah verdiler, ölüme gönderdiler, onları istismar ettiler. Şimdi de cenazeler üzerinden istismar yapıyorlar. 'Mahallelerdeki cenazeler alınmıyor' diye yaygara yapıyorlar. Ambulans gidiyor, cenaze arabası gidiyor kurşunluyorsunuz, alınmasına izin vermiyorsunuz. Bunun istismarını yapıyorsunuz, morgda cenazeler var, onların alınmasını, gömülmesini engelliyorlar. Aileleri tehdit ediyorlar, cenazeler üzerinden ayrı istismar var. Bunları toplu gösterilere dönüştürelim diye hala insanların çocuklarını kaçırmışlar, beyinlerini yıkamışlar, eline silah vermişler, ölüme göndermişler, öldükten sonra da rahat yok' değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, akademisyenlerin imzaladığı bildiriyi 'tam bir deli saçması' olarak niteleyerek, bildiride imzası bulunanların bir çoğunun metni okumadığını belirterek, 2,5 milyon sığınmacıya Türkiye'nin kucak açtığını, Irak'tan gelen Kürtlere, Ezidilere kucak açan bir ülkeye yöneltilen suçlamaların haksız olduğunu söyledi.

'Kılıçdaroğlu ve Paralel Yapı bildiriye imza atanlara destek çıktı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve paralel yapının bildiriye imza atanlara destek çıktığına işaret eden Akdoğan, şöyle devam etti:

'Onların derdi de zaten paralel devlet. KCK'nın derdi paralel devlet, otorite kurmak, bunların derdi zaten paralel yapılanmaya gitmek. Türkiye düşmanlığında ittifak halinde paralel iki yapı. Türkiye'nin kim düşmanlığını yaparsa onunla hemen saf tutuyor. CHP'de hemen arkasında yer alır. Terör örgütünün yandaşlarıyla kol kola gelecekseniz, bu söylemlerin arkasında duracaksanız, bugüne kadar milleti kandırıyordunuz o zaman. Sayın Kılıçdaroğlu'nun, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadeleri, bir ana muhalefet liderine yakışır mı? Yüzde 52 oy almış, halkın seçtiği cumhurbaşkanına bu şekilde zehir zemberek ifadeler, hakaretler... Cumhurbaşkanımıza hakaret ederek siyasi kariyer yaptığını, koltuğunu koruduğunu düşünüyor. Kaç seçim geçirdik, hepsinde Cumhurbaşkanımıza düşmanlık yaptılar, ne oldu, hep kaybettiler. Cumhurbaşkanımızın arkasında halk desteği, muhabbeti var. Siz buna düşmanlık yaptığınız sürece bu halk size geçit vermez. Bu üslubu hiçbir zaman takdir etmez.

Muhabir: Kadir Karakuş

Kaynak: AA