Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında haklarında dava açılan tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar ile yakınları ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanık F.F, savunmasında, elektrik mühendisi olduğunu ve mesleği nedeniyle teknolojiyle arasının iyi olduğunu söyledi.

Örgütün haberleşme programı "Bylock"u kullanmadığını öne süren sanık, "Mühendisim, bundan dolayı da teknolojiyle ilgiliyim. Birçok program kullandım. Bir yıl önce resmi görevlendirme ile Çin'e gittim ancak burada Amerika ve benzeri ülkelerin yazışma programları çalışmıyordu. Bu nedenle WhatsApp gibi benzeri programlara alternatif olarak 40 program indirdim." dedi.


 

FETÖ/PDY soruşturması doğrultusunda, yurt dışına kaçan Hakan Şükür'ün talimatıyla Bank Asya'da hesap hareketi bulunduğu yönündeki soru üzerine F.F, "8 bankada hesabım var ama hiç bir zaman Bank Asya'da hesabım olmadı ancak o bankada eşime ait bir hesap vardı. İlçede katılım ve faizsiz bankacılık yapan iki banka vardı. Diğer bankada eşim çalışıp ayrıldığı için orayı tercih etmedik." şeklinde savunma yaptı.

Baş polis görevinden uzaklaştırılan ve daha sonra tutuklanan İ.A ise FETÖ/PDY'de aktif rol aldığı ve örgütün yayın organlarını takip ettiği iddialarıyla hakim karşına çıktı.

Hiçbir zaman örgütle ilişkili sohbetlere katılmadığını ileri süren sanık, örgüt adına kendisinden para toplanmadığını veya kendisinin de başkalarından para talebinde bulunmadığını iddia etti.

İ.A, evinde yapılan aramada örgüte ait kitabın bulunmasına ilişkin, "Evimde çıkan kitap üzerinde yazarında Osman adlı bir isim vardı. Arama sırasında yayın evi dolayısıyla el konulduğu söylendi. Bu kitap öğretmeni tarafından kızıma verilmiştir." diye konuştu.

- Hattını kullanan dayısı da firari

Din görevlisiyken ihraç edilen tutuklu sanık İ.S de Altınordu ilçesindeki bir camide müezzinlik yaptığını ve 8 senelik meslek hayatında örgüt sohbetlerine katılmadığını iddia etti.

Üzerine kayıtlı iki operatörde de "ByLock" kullandığı tespit edilen İ.S, bir hattını, FETÖ soruşturması kapsamında aranan ve firari konumda olan dayısı H.Ç'nin kullandığını savundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.












http://www.memurlar.net/haber/666629/ordu-da-mahkeme-bylock-cu-saniklarin-tutukluluk-halinin-devamina-karari-verdi.html