Esrar satın aldığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra intihar eden Onur Yaser Can’ın annesi Hatice Can da intihar ederek yaşamını yitirdi. Arkadaşları, Onur Yaser Can'a Emniyet'te işkence yapıldığını ve muhbirlik teklif edildiğini söylemişti.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi mezunu Onur Yaser Can, 2 Haziran 2010 günü esrar satın aldığı gerekçesi ile gözaltına alınmıştı. Üzerinde çıkan 11.4 gr. esrarın kendisine ait olduğunu kabul eden Can, olay gecesi Savcılık talimatı ile serbest bırakılmış, ancak salıverilme kararından iki gün sonra Can, ‘evrakta eksiklikler olduğu gerekçesi’ ile tekrar Narkotik Şube’ye çağrılmıştı. İkinci kez Emniyete giden Can burada önüne konan evrakları imzalamıştı. Can, üçüncü kez ifade için şubeye çağırıldığı 23 Haziran 2010’da evinin bulunduğu üçüncü kattan atlayarak yaşamını yitirmişti.

Gözaltına alındığında muhbirlik yapması istenen Can, arkadaşlarına anlattığına göre, emniyette çırılçıplak soyularak yüzü duvara dönük uzun süre bekletilmişti. Can, Polisler tarafından tokatlanmış ve hakarete uğramıştı. Ailesi gazetelere alttaki ilanı vermişti.




cumhuriyet