Namaz konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Asfa Mezunlar ve Mensuplar Derneği ile Asfa Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen ”ÖNCE NAMAZ” projesinin finali, 17 Ocak 2016 Pazar günü sabah namazını müteakiben Ataşehir Mimar Sinan Camisi’nde yapıldı.

Asfa Eğitim Kurumları gelenekselleşen “Önce Namaz” projesi ile öğrencilerine namazı sevdirmeyi hedefliyor ve bu etkinlikle hayatımızda namazın her daim öncelikli olması gerektiğini vurguluyor. Asfa, bu proje kapsamında öğrenciler arasında kompozisyon, şiir, resim ve fotoğraf kategorilerinde yarışmalar düzenliyor.

Bu sene de uygulanan “Önce Namaz” projesi finali, 17 Ocak 2016 Pazar günü sabah namazı etkinliği şeklinde Ataşehir Mimar Sinan Camisi’nde gerçekleşti. Sabah namazını müteakiben yapılan bu anlamlı programla öğrenciler, öğretmenler, veliler ve tüm namaz sevdalıları buluştu.

Ataşehir Mimar Sinan Camisi’nde düzenlenen program, Yekta TOK’un açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmanın akabinde Kur’an okumada dünya 1.si olan Ferruh MUŞTUER’in Kur’an tilaveti ve Kur’an meali ile coşan yürekler farklı hocaların aynı anda okuduğu ezanla adeta aşkla doldu. Tasavvuf musikisinin ve yapılan anlamlı duanın ardından “Önce Namaz” projesi kapsamında Asfa okullarında düzenlenen yarışmalarda her sınıftan birinci olan çocuklara ödülleri takdim edildi.

Ayrıca o gün orada bulunan 3 kişiye çekilişle Kâbe örtüsünden bir parça ve 1 kişiye de Umre hediye edildi. Çekilişten sonra programa katılan herkese çorba ikramında bulunuldu.

Namaz emri ve ibadetinin herkes tarafından önemsenmesi ve farkındalığının oluşturulması amacıyla yapılan bu programa katılan öğrenciler, veliler, gençler, gönüllüler kısacası herkes gönülleri huzurla dolarak ve bu programın tekrarını temenni ederek ayrıldılar.

Kaynak: HABER7.COM