Diyarbakır’da teröristler tarafından bugün sabah saatlerinde bir okulun bahçesine atılan ve 5 öğrencinin yaralanmasına neden olan el yapımı bombanın patlama anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.  
 
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Lezgin Avcı Caddesi’nde bulunan Çelebi Eser Ortaokulu’nda, bu sabah saat 08.40 sıralarında, öğrenciler karnelerini almak için bahçede beklediği sırada, teröristler tarafından el yapımı patlayıcı atılmıştı. Patlamada, 5 öğrenci yaralanırken, okulun bazı camları kırılmıştı. Olayda, el yapımı bombanın patlama anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, bombanın büyük bir gürültüyle patlamasıyla panik yaşayan öğrencilerin sağa sola kaçıştığı görüldü.
 
Öte yandan, saldırının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma çerçevesinde çok yönlü çalışma yürüten polis, olayla ilgilerinin olduğunu belirlediği 2 kişiyi gözaltına aldı. 18 yaşından küçük şahıslar, ifadeleri alınmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Olayla ilgisinin olduğu belirlenen bir kişinin ise bulunması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Kaynak: HABER7.COM