MUŞ

Kış mevsiminin oldukça sert geçtiği Muş'ta, ilkokul öğrencilerince sokak hayvanları için yapılan barınaklar farklı bölgelere konuldu.

Muş Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sunay Mahallesi Şehit Polis Murat Yılmaz Bilgievi, "sokak hayvanları yalnız değildir" sloganıyla çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla etkinlik düzenledi.

Bu kapsamda bilgievindeki kurslara katılan ilkokul öğrencileri, öğretmenlerinin de yardımıyla kutu ve strafor kullanarak sokak hayvanları için barınaklar yaptı.

Öğrenciler barınakları önceden belirlenen yerlere bıraktı ve buraya gelen hayvanlara da mama vererek yakından ilgilendi.

"Hayvanları koruyalım, su ve ekmek verelim, dövmeyelim"

Kentte hava sıcaklığının kışın oldukça düştüğünü anlatan Koçmen, "Bu nedenle belediyemizin veteriner hekimiyle hayvanların mamasının ve suyunun takibini de yapacağız. Hasta olanları bakımevine yönlendireceğiz. Barınaklara günlük mama bırakacağız." dedi.

Etkinliğe destek veren Muş Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Ömer Faruk Karakaya ise çocuklara küçük yaşta hayvan sevgisinin aşılanması gerektiğini dile getirdi.

Öğrencilerden Tekin Sağlık da sokak hayvanları için bir şeyler yapmanın kendisini mutlu ettiğini anlatarak, "Hayvanları koruyalım, su ve ekmek verelim. Onları dövmeyelim. Barınakları mahallemize koyduk. Sokak hayvanları huzur ve rahat içinde mamalarını yesinler, uyusunlar." diye konuştu.

Muhabir: İbrahim Yaldız,Yahya Sezgin

Kaynak: AA