ANKARA - Ö.Buğra Ersavaş

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen Genç Gönüllüler Projesi, gönüllü esasına göre çevre, sağlık, sosyal hizmetler ve spor gibi farklı alanlarda büyüme hedefiyle yoluna devam ediyor.

Genç Gönüllüler Projesi Sorumlusu Erkan Şamiloğlu, AA muhabirine, çevre, eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler, kültür ve turizm, spor ile afet ve acil yardım konularında gönüllülerle kurumları buluşturduklarını söyledi.

Projenin bireylere sosyal yönüyle katkılar sağladığını belirten Şamiloğlu, "Gönüllü gençlere organizasyonlarda görev vererek, hayatın içinde yer almalarını amaçlıyoruz." dedi.

"Gençlerimizi hayatın içine hazırlıyoruz"

Şamiloğlu, 1,5 sene önce hayata geçirdikleri projenin, gönüllü esasına göre yapıldığını ve giderek büyüme gösterdiğini anlattı. Yaklaşık 73 bin kişiye ulaştıklarını vurgulayan Şamiloğlu, şöyle konuştu:

"Bize başvuran kurumların organizasyonları, projemizin internet sitesinden yayınlanıyor. Gönüllü gençlerimiz de buradan kendilerine uygun, sevdikleri ve ilgili duyduklarını alanlardaki projeleri seçiyor. Bu sayede gençlerimizin hayatın içinde yer almalarını sağlamaya çalışırken, yapılan organizasyonların da daha düzenli gerçekleştirilmesini hedefliyoruz."

Sosyal sorumluluk projeleriyle herhangi bir organizasyonda gönüllü olarak görev alanların bir adım önde olduklarına dikkati çeken Şamiloğlu, "Belli bir süre sonra belki okullara girerken bile etkili olabilecek bir kriter oluşturuluyor. Çocuklarımızın, üniversite sınavında kazandığı bölümlerde memnuniyet oranı çok düşük. Birçoğu yeniden sınava girme yoluna gidiyor. Projemiz sayesinde yer aldıkları organizasyonlarda kendilerini de test etme ve o alandaki ilgilerini görme şansı yakalıyorlar. Gençlerimizi, bir noktada hayatın içine hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Projeye uluslararası ödül

Erkan Şamiloğlu, projenin henüz 1,5 yılını doldurduğu bir dönemde, afet ve acil yardım kategorisinde ödül aldıklarına değinerek, bu sayede doğru yolda ilerlediklerini görme şansı yakaladıklarını dile getirdi.

İstanbul'da 28-29 Mart'ta düzenlenen uluslararası seminerde Damir Cemerin Ödülü'nü aldıklarını anımsatan Şamiloğlu, şunları kaydetti:

"Gençlerimizin ilgi duydukları alanlardaki organizasyonlarda gönüllü olarak yer almaları, gelecek adına önlerini görmelerini de sağlayacak. Aldığımız bu ödül, bizim de doğru işler yaptığımızın en büyük göstergesi. Gönüllü gençlerimizin sayısı giderek artıyor. Organizasyonların daha sağlıklı yürütülebilmesi için eğitim verdiğimiz gençlerle kurumlar arasında köprü pozisyonundayız. Gönüllü iş birliğimiz katlanarak artacak."

Kaynak: AA