Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, 'Uluslararası İyilik Ödülleri' kapsamında rütbe borç 7 afiyet hikayesinin 10 Mart'ta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kabilinden halkoyu ile paylaşılacağını açıkladı. Palakoğlu, bu sene ödüle müstahak tanıdık 7 afiyet hikayesinden dördünün dünya dışından, üçünün ise dünya içerisinden bulunduğunu bildirdi.

Palakoğlu, AA muhabirine 'Uluslararası İyilik Ödülleri' üzerine bilgelik vererek, 'Türkiye Diyanet Vakfı olarak, yeryüzünde iyiliğin hâkim olması düşüncesince çalışıyor ve hız ediyoruz. İyiliği hatırlatmak, birlikte farkındalık peydahlamak yerine güzeşte sene başlatmış olduğumuz Uluslararası İyilik Ödüllerimizin ikincisini bu sene düzenleme ediyoruz' niteleyerek konuştu.

'İyilikte yarışmamız ve iyiliği hatırlatmamız gerekiyor'

Uluslararası İyilik Ödüllerinin temasının, 'Dünyayı afiyet değiştirecek' şekilde belirlendiğini anlatım fail Palakoğlu, 'Bütün kainatın ve mahlukatın iyiliği düşüncesince çalışmamız ve hız etmemiz gerekiyor. İyilikte yarışmamız ve iyiliği hatırlatmamız gerekiyor' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in 10 Mart Perşembe haset rütbe borç 7 afiyet öyküsünü kamuoyuyla paylaşacağını bildiren Palakoğlu, 13 Mart Pazar haset İstanbul Haliç Kongre Merkezinde yapılacak Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde belirleme edilen ve akla yatkın tanıdık afiyet hikayelerine rütbe verileceğini dile getirdi.

Kaynak: AA