HKMO: SİVAS KATLİAMINI UNUTMAYACAĞIZ!

Bir yangın ki ateşi hala yüreklerde, bir yangın ki acısı hala taptaze…

1993 yılında Sivas`ta gerçekleşen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında yapılan saldırılar ve devamında Madımak Oteli`ne sığınan insanların yakılarak öldürülmesi 26 yıldır unutulmadı, unutulmayacak da.

Ülkenin aydınlarını, sanatçılarını, gençlerini, çocuklarını yakarak öldüren; Cumhuriyeti ve laikliği yok etmek isteyen zihniyet, ne yazık ki hak ettiği cezayı almadı. Sivas Katliamı davasının uzayan yargılama aşamaları ile birlikte davanın zaman aşımına uğraması, 2 Temmuz`dan bugüne yanan ateşi daha da körükledi.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası olarak insanlık suçlarında zaman aşımının olmaması gerektiğini bir kez daha dile getirerek bu katliamda sorumluluğu olan herkesin hak ettiği cezayı almasını talep ediyor; katliamda hayatını kaybeden canları saygı ile anarken Cumhuriyete, laikliğe, inanç ve ifade özgürlüğüne daha çok sahip çıkmamız gerektiğini hatırlatıyor ve bir daha böyle olaylar yaşamamayı umut ediyoruz. 

TMMOB
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası

İMO: 2 TEMMUZ SİVAS KATLİAMINI UNUTMUYORUZ!

Bugün Sivas katliamının 26. yıl dönümü. Kendileri gibi olmayan ve kendileri gibi düşünmeyen 35 aydın, yazar, sanatçı, semah öğrencisini Madımak Oteli`nde yakarak hunharca katlettiler.

Tarih bu tür acıları zaman zaman yaşadı! Katliamı yapanlar her daim lanetlenirken, katledilen sevgi ve barış insanları hiçbir zaman unutulmadı.

Yıllarca süren davalar sonucu Sivas katliamında adalet tecelli etmemiş, katliamın asıl sorumluları bulunamamış ve cezalandırılmamıştır.

İnsanlığa karşı yeni katliamlara geçit vermemek için Sivas katliamını unutmayacağız.

İnşaat Mühendisleri Odası olarak, 26. yılında Sivas`ta yitirdiğimiz tüm aydınlarımızı saygıyla ve özlemle anıyoruz.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu

MMO: SİVAS KATLİAMINI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

26 yıl önce Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Otelinde yakılarak katledilen demokrat, toplumcu, yurtsever yazar ve ozanlarımızı sevgiyle, saygıyla anıyoruz.

Madımak’ta insanlarımızı yakan ve yaktıranlar aydınlanma ve bilim düşmanı dogmatizmin karanlığının sürmesini isteyenlerdir. Aydın ve sanatçılarımıza kıyan gerici faşist güçler, bilinir ki Cumhuriyet, demokrasi, laiklik düşmanlarıdır.

16 Şubat 1969 Kanlı Pazar’ından 1 Mayıs 1977 katliamı, 2 Temmuz 1993 Sivas katliamı, 10 Ekim 2015 Ankara ve daha birçok katliamı yapan gerici gelenek ülkemizdeki ilerici, aydın kesimlere karşı hep tahammülsüz olmuştur. Birçok yurtsever demokrat insan bu nedenle katledilmiştir. Emperyalizmin ve yerli gericiliğin kışkırttığı çağdışı şeriatçı yapılar, toplu katliamlarla ülkemizi ve bölgemizi kana bulamıştır.

Diğer yandan ülkemizde eğitimde, kamusal ve toplumsal yaşamda dinselleştirme bilinçli olarak yayılmaktadır. Din, mezhep, inanma-inanmama farklılıkları, düşmanlık ve çatışma tohumları ekmeye varacak tarzda kullanılmaktadır. Bu nedenle günümüz Türkiye’sinde demokrasi, laiklik, eşitlik, özgürlük ve adalet istemleri her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak, 2 Temmuz 1993 Madımak katliamını ve gericiliği lanetliyor; bağımsız, eşit, özgür, demokratik, laik, başka bir Türkiye özlemini kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Yunus Yener
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı

MİMARLAR ODASI: SİVAS KATLİAMININ 26.YILINDA UYGARLAŞMA KARŞITI GERİCİ ANLAYIŞ DEVAM ETMEKTEDİR

Muğla'da sosyal destekler yüzde 110 arttı Muğla'da sosyal destekler yüzde 110 arttı

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında gerici saldırılarda yakılan Madımak Oteli’nde katledilen canlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz.

Katliamın 26.yıl dönümünde; kaybettiğimiz yazar, ozan ve düşünürlerimizin katlinden sorumluları koruyan; temel insan haklarını, ifade ve inanç özgürlüklerini yok sayan çağdaşlaşma ve uygarlaşma karşıtı anlayışı reddettiğimizi önemle vurguluyoruz.

TMMOB Mimarlar Odası

https://www.tmmob.org.tr/icerik/odalardan-sivas-katliami-aciklamalari