DİYARBAKIR - Terör örgütü lideri Abdullah Öcalandan boykot kararına destek geldi. Pratik adım olmazsa TBMMye gitmenin de gereği olmadığını öne süren Öcalan, 15 Temmuza kadar devlet yetkililerinin kendisiyle yeniden görüşeceğini belirterek Bu görüşmede pratik adımları hayata geçiremeyeceklerini beyan ederlerse ondan sonrası devrimci halk savaşı devreye girer sözleriyle tehdit etti.

Terör örgütü lideri Öcalanın avukatlarıyla cuma günü yaptığı görüşmenin ayrıntıları ANFde yayımlandı. YSKnin Hatip Dicleye ilişkin kararınıAKPnin de içinde olduğu büyük karanlık bir komploolarak değerlendiren Öcalan, Diyarbakırın yarısı toprağın altına da girse kendisine dayatılan bu siyasi fahişeliği asla kabul etmez. 5 milyon kişi de ölse biz bu teslimiyeti asla kabul etmeyiz dedi.

Blokun Meclisi boykot kararına saygı duyduğunu belirten Öcalan Meclise gitmelerine gerek yoktur. Kendi halkının içinde mücadelelerini yürütebilirler. Bu kararları oldukça haklı ve onurludur, demokratiktir, hukukidir diye konuştu. Öcalan, Meclise gitmeyen milletvekillerini ve yerel yönetimleri, bölgelerinde öz savunmalarını oluşturmaya çağırdı.

Başbakanın kendi Kürtlerini acımasızca tasfiye etmeye çalışmakla suçlayan Öcalan, bunun bir oyun olduğunu belirterek Erdoğanın da Saddam gibi tuzağa düşeceğini ileri sürdü. 15 Temmuz sonrasında demokratik anayasal çözüm ile devrimci halk savaşı gibi iki yol olduğunu kaydeden Öcalan, Çözüm gelişmezse devrimci halk savaşı başlar. O zaman devlet de 3 bin kişi değil 300 bin kişi tutuklar. 50 bin kişi değil de 500 bin kişi ölür ifadelerini kullandı.

MAHMUT ORAL / Cumhuriyet