Borç batağına giren Görgün'ün, çevresine ve bankalara borçlanıp, haciz kıskacına girmesi sonucu çıkmaza girdiği, bacanağı olan Celil Aksoy'dan bir miktar para aldıktan sonra yeniden 10 bin TL porç istediği, alamayınca ise çıkan tartışmalar sonucu ölüm tehditleri savurduğu ortaya çıktı.Korkunç vahşet, Etimesgut Elvankent'te, Elvanşehir Bahçen Konutları B Blok, Kapıcı Dariesi'nde Cuma namazı saatinde 12.45 sıralarında meydana geldi. 

37 yaşındaki Serkan Görgün, yanına eşi Neşe'yi de alıp, eşinin kız kardeşi olan baldızı Nurhayat Aksoy'un evinin önüne geldi. İddiaya göre eşi Neşe'ye bahçedeki evin camına vurduran Serkan Görgün, kendisi de kenara saklandı. Baldızının açtığı camdan önce Serkan, sonra eşi Neşe Görgün içeri girdi. Bu sırada evde Serkan Görgün'ün baldızı, Celil Aksoy'un da eşi olan Nurhayat Aksoy, nişanlı olan ve 3 gün önce doğum gününü kutlayan 2 yıllık Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde Çocuk Gelişimi son sınıf öğrencisi olan 20 yaşındaki Nesrin Aksoy ile 7 yaşındaki Feyzanur Aksoy adlı kızları bulunuyordu. 

Girdiği evde elindeki pompalı tüfekle evin tavanına önce bir el ateş eden Serkan Görgün, aile bireylerinin bir araya toplanmasını istedi.Serkan Görgün, bu sırada 1 kilometre mesafede bulunan camiye Cuma namazına giden 45 yaşındaki Celil Aksoy ile oğlu 16 yaşındaki Mustafa Aksoy'un gelmesini bekledi. Camiden daha önce çıkan Mustafa Aksoy, eve girmeden bağırtı ve küfür seslerini duyması üzerine hızla kaçıp, durumu site güvenliğine haber verdi. Mustafa Aksoy ardından babası Celil Aksoy'u arayıp 'Serkan şerefsizi eve gelmiş, elinde silah var, bizi evde bekliyor. 

Acil eve gel' dedi. Camiden hızla çıkan Celil Aksoy ise cep telefonu ile 155'i arayıp durumu bildirdi. Çelil Aksoy, eve girmeden bir süre beklerken, Serkan Görgün ise elindeki pompalı tüfekle evin tavanına 2 el ateş açtı. Bu sırada Celil Aksoy ise babasından kalma ruhsatsız tabancası ile havaya 2 el ateş açıp, evin pencere camının köşesine sığındığını belirtti.Dehşet saçmaya başlayan Serkan Görgün, pompalı tüfekle iki el ateş açtığı Mustafa Aksoy'u elinden yaraladı. Pompalı tüfeğinin haznesinde 7 fişek bulunan Görgün, 2 el daha ateş açıp, Nesrin Aksoy'un sol kolunu parçaladı. 

Görgün, pompalıda kalan son fişeğini kendisine sıkmak için namluyu çenesine doğrultup, tetiğe dokundu, olay yerinde can verdi. Bu sırada evde bulunanlar hızla dışarı kaçışırken Celil Aksoy'un eşi olan ve gündelikçi olarak temizliğe giden 40 yaşındaki Nurhayat Aksoy evin önünde bulunan çemenin üzerine yüzükoyun kapanıp düştü. Sitede oturan ve olay yerine gelen Rafet adındaki bir doktorun müdahalede bulunduğu Nurhayat Aksoy, kendiisine geldikten sonra sitede bulunan bir komşunun otomobili ile özel Etimesgut Etimet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Ancak doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen son nefesinde kelimeyi şahadet getirdiği belirtilerek geçirdiği kalp krizi sonucu can verdi. Kolu parçalanan Nesrin Aksoy ise gelen ambulans ile annesinin kaldırıldığı Etimet Hastanesi'ne götürüldü. Nabzı atan Aksoy, annesinden 10 dakika sonra hayatını kaybetti.Korkunç vahşette oğlu Mustafa'nın elinden yaralandığı, eşi Nurhayat'ı, 3 gün önce doğum gününu kutladıklarını belirtitği nişanlı kızı Nesrin Aksoy'u kaybeden, sitede bina görevlisi olan 45 yaşındaki Celil Aksoy, İstanbul'da teksil işi yaparken 1 yıl önce Ankara 'ya geldiğini, bacanağı olan Serkan Görgün'un borçları nedeniyle kendisinden sürekli para istediğini, 1 ay önce bir miktar verdiğini belirtti. Aksoy, 'Benden 10 bin lira daha para istedi, ancak vermedim. 

Ailesinden de para istediğini öğrendim, verilmeyince bunalıma girdi, evine haciz geldi. Sitedeki bir başka arkadaşı olan M.K. adlı köylüsüne bankadan kredi çektirmiş, onu da ödemediği için kavgalı duruma gelmiş. Kendisi, başka borçları olduğunu da bana söylemişti. Benden talep ettiği parayı vermeyince 'enişten para vermedi' diyerek eşini dövüp, dışarı atmış. 

Ben de aralarını bulmaya çalışırken tartışma yaşadık. Bana 'bunun hesabını senden soracağım' diyerek tehdit ederek küferler etti. Kızımı nişanladığımı öğrendiğinde 'bu işi bozacağım, sen de göreceksin' diyerek eşimin telefonuna mesaj attı. Ben de kendisine 'yüreğin varsa boz, annesi, babası değilsin, sen kim oluyorsun da bozuyorsun' dedim. Bana da yaşadığımız tartışma sonrası savcılıkta bulunan telefon mesajında kaydı olan 'bütün aileni öldüreceğim' tehditinde bulundu. Tehditlerini sürdüren Serkan Görgün, bizi öldürmeyi kafasına koymuş. Şimdi 16 yaşımdaki oğlum Mustafa ve 7 yaşındaki kızım Feyzanur ile yalnız kaldım' diyerek göz yaşı döktü.

Kaynak: DHA