Yazarımız Tahir Çalgüner, 17 Temmuz 2019 günü, daha önce yayınladığımız Gazi Üniversitesinde akademisyen olarak görev yapan Metin Şenbil hakkındaki yazısı hakkında ‘yayın durdurma kararı’ alınması üzerine; kararının haksız bir karar olduğunu düşündüğü için kararı veren hakim hakkında HSK’ya suç duyurusunda bulundu.

Bir süreden beri FETÖ-cülerle mücadele eden kişilerin başlarına gelmeyen kalmıyor. Bu konuda haber merkezimize son yıllarda artan sayıda olaylar aktarılıyor.

Kayseri'de  81 bin metrekare alanda bahar hazırlığı Kayseri'de 81 bin metrekare alanda bahar hazırlığı

Son olarak Yazarımız Tahir Çalgüner’in  dipdalga.com aracılığıyla yaptığı bir suç duyurusu,  20 puntoluk sarı zemin üzerine kırmızı büyük harflerle “Bu bir suç duyurusudur” görseli ile yayınlanmıştı.

Sonrasında, halen tam olarak nedenini anlayamadığımız bir ‘yayın durdurma kararı’ ile karşılaştık.

Yayın durdurma kararı üzerine, Çalgüner HSK’ya kararı alan hâkim hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çalgüner 17 Temmuz 2019 günü, yayın durdurma kararının haksız bir karar olduğunu düşündüğü için yazılı olarak hakim hakkında HSK’ya suç duyurusunda bulundu.

Cemaatle mücadelede ilk aşama olan ‘suç duyurusunun’ bile bir hukuk akrobasisi ile tersten okunarak ifade özgürlüğüne baskı aracı olarak kullanılması, hukukun özüne terstir diyen Çalgüner; ‘’Yargıda bulunun bazı kesimler, bu cesaretle(!) bırakın FETÖ ile  mücadele etmeyi, sivrisinekle bile mücadele edemez’’ dedi.

DipDalga.com