ANTALYA - SİNAN ÖZMÜŞ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın, kendisi gibi polis olan babası Zeki Kılınç ile annesi Meliha Meltem Kılınç, oğullarının yokluğunda ilk Ramazan Bayramı'nı geçirmenin hüznünü yaşıyor.

Kılınç çifti, arefe günü ziyaret ettikleri Antalya Uncalı Mezarlığı'ndaki şehitlikte yer alan oğullarının kabrini gözyaşlarıyla ıslattı, hainlerin cezalarını çekmesi için dua okudu.

"İçimizdeki hüzün ve acı hiç bitmeyecek"

Kılınç, kendisi için "15 Temmuz şehidi Muhammed Oğuz Kılınç'ın babası" dedikleri zaman gurur ve şeref duyduğunu vurgularken, "En zor günde en önde giden, arkasına bakmadan giden vatan evlatlarının ailesi olmaktan çok gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Baba Kılınç, "İçimizdeki hüzün ve acı yaşadığımız müddet boyunca hiç bitmeyecek. 15 Temmuz'dan bu tarafa çocuğumuzu düşünmeden geçen bir saniyemiz bile olmadı."

"Hak ettikleri cezayı alacakları günleri dört gözle bekliyoruz"

Çocuğunun mezarı başında gözyaşı döken anne Meliha Meltem Kılınç, "Bayramda bekleyeceğim ama oğlum gelmeyecek. O gelmeyeceği için ben geldim." dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde bulunan ve oğlunu şehit eden vatan hainleri nedeniyle dünyasının tersine döndüğünü belirten anne Kılınç, şunları söyledi:

"Masum insanlara, şerefli Türk polisine silah çekecek kadar kalleş, gaddar, cani, katil insanlarla 15 Temmuz'dan beri mücadele ediliyor. Devletimiz daha da mücadele edecek. İnşallah hak ettikleri cezayı alacakları günleri dört gözle bekliyoruz. Çok üzgünüm. Evladımın şehitlik mertebesine yükselmesinden dolayı onurlu ve gururluyum. Çünkü Türk milleti 7'den 70'e herkes şehitlik mertebesine ulaşmak için elinden geleni yapar. Bu mertebeye Allahuteala benim evladımı layık gördü. Onun gittiği yer çok güzel. Herkesin gitmek istediği bir yer ama anne olarak dayanmak çok zor. Rabbimden sabır ve dayanma gücü istiyorum."

Kaynak: AA