Cumhuryet/ Alican Uludağ-  İçişleri Bakanlığı’nda Merkez Saymanlık Müdürlüğü’nde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) olarak görev yapan memur Güliraz Karabulut, 2003-2010 yılları arasında çeşitli kurumlara ödenmesi gereken toplam 668 bin lirayı sahte evrak düzenleyerek ailesinin hesabına geçirdi. Karabulut, bu şekilde 14 kişinin hesabına 173 ayrı usulsüz aktarma işlemi gerçekleştirdi. Durumun anlaşılması üzerine tutuklanan Karabulut hakkında zimmet suçundan dava açıldı. Dava sürecinde şüpheli bakanlığa 268 bin lirayı avukatı aracılığıyla iade etti.
Mahkeme, “pişmanım” diyen sanık Gülizar Karabulut’a zimmeten değil “sahtecilik” ve “dolandırıcılık” suçlarından 10 yıl hapis cezası verdi. Sanık, neden olduğu maddi zarardan dolayı 1 milyon 670 bin TL para cezasına da çarptırıldı. Savcı Veli Dalgalı, şüpheli ve ona yardım eden 4 kişi hakkında zimmet suçundan dava açtı, sanıklar beraat etti.
Sanığın yaptığı işlemlerden bazıları şöyle:
l Hacettepe Üniversitesi Döner Sermaya İşletmesi’ne gönderilmesi gereken 4 bin 435 TL; Gazi Üniversitesi Döner Sermaye’ye gönderilmesi gereken 3 bin 641 TL, Merkez Bankası’na gönderilmesi gereken 8 bin 77 TL, şüphelinin annesi A.G’nin hesabına aktarıldı.
l Şüphelinin Emniyet Özel Harekât Dairesi Başkanlığı’na tedavi giderleri için gönderilmesi gereken 2 bin 946 TL’yi yine annesinin hesabına yolladığı tespit edildi.
Güliraz Karabulut’un foyası 9 Ekim 2012’de ortaya çıkmıştı. Bu tarihte bütçe emaneti hesabında bulunan 5 bin 328 liranın şahsi hesaba aktarılması talepli bir dilekçe hazırlayan Karabulut, bunu onay için müdür yardımcısına götümüştü. Durumdan kuşkulanan müdür yardımcısının evrakı dikkatli incelemesi üzerine olay ortaya çıkmıştı.