İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sezai Öztürk, esas hakkındaki mütalaasında, Kadıköy'de arkadaşlarıyla kar topu oynayan gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesine ilişkin Serkan Azizoğlu'nun "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına, sanık Nazım Coşanar'ın "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan beraatine karar verilmesini istedi.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Azizoğlu ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı Nuh Köklü'nün ailesi ile arkadaşları da izledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Asil Aydın, Adli Tıp Kurumundan sanık Serkan Azizoğlu'nun akıl sağlığının yerinde olduğu ve olay sırasında cezai sorumluluğunun tam olduğuna dair rapor geldiğini tutanağa geçirdi.

Duruşmada söz alan Köklü'nün ailesinin avukatlarından İbrahim Burak Eskici, sanık Azizoğlu'nun "kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Savcının mütalaası

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Sezai Öztürk, olay tarihinde Nuh Köklü ve arkadaşlarının oynadıkları kartopunun tutuklu sanık Serkan Azizoğlu'nun dükkanının camına isabet ettiğini belirtti.

Camda herhangi bir zarar oluşmamasına rağmen Azizoğlu'nun "O cam kaç para biliyor musunuz lan", "Hepinizi öldürürüm" şeklinde bağırıp küfrettiğini aktaran Öztürk, sanığın daha sonra dükkanından elinde bıçakla çıkıp müştekilere savurduğunu, yaşanan kavgada sanık Azizoğlu'nun bıçağı Nuh Köklü'nün kalbine sapladığını aktardı.

Öztürk, toplanan deliller ve alınan beyanlar birlikte değerlendirildiğinde, sanık Nazım Coşanar'ın suç işleme ya da Azizoğlu'nun eylemine yardımcı olma kastıyla hareket ettiğine dair mahkumiyetine yeter, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan beraatine karar verilmesini talep etti.

Sanık Serkan Azizoğlu'nun "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep eden savcı Öztürk, sanığın "silahla kasten yaralamaya teşebbüs", "silahla tehdit" ve "hakaret" suçlarından da ayrıca cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Azizoğlu'nun tutukluluk halinin devamını kararlaştıran mahkeme, sanık avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA