Gözaltı süreleri 24 saat uzatılan şüphelilerden evinde kanlı mendil bulunan Kibar E.Y. de diğer şüpheliler de suçlamayı kabul etmedi. Polis Necla Sağlam'ın, kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 15 kez polise şikayette bulunduğu ve şu anda cezaevinde olan babası Ahmet Sağlam ve çevresini de araştırıyor.Isparta'ta yetiştirme yurtlarında büyüyen ve geçen yıl Süleyman Demirel Üniversitesi Büro Yönetimi ve Asistanlığı Bölümü’nden mezun olduktan sonra 7 ay önce TTK'da işe başlayan Necla Sağlam, dün sabah Meşrutiyet Mahallesi'nde yalnız yaşadığı apartman dairesinde başına poşet geçirilip boğazı kesilerek öldürülmüş bulundu.

KANLI MENDİL

Polis, cinayetle ilgili Necla Sağlam'ın sevgilisi 112 Acil Servis'te şoför Samet C., iş arkadaşı Kibar E.Y. ve onun sevgilisi Hüseyin T.'yi gözaltına aldı. 3 şüpheli için Cumhuriyet Savcılığı'ndan 24 saatlik ek gözaltı süresi alındı. Cinayetle ilgili ayrıca 12 kişinin de ifadesine başvuruldu. Polis daha önce 3 hafta kadar aynı evde kalan, sonra ayrı eve cıkan Necla Sağlam'ın iş arkadaşı Kibar E.Y. ile diğer iki şüphelinin evinde de arama yaptı. Kibar E.Y.'nin evinde tuvalet kovasında bulunan kanlı mendil ile evinde bazı eşyalarına incelenmek üzere el koydu. Bu eşyalar ile polisin ele geçirdiği olayda kullanılan bıçak, Necla Sağlam'ın evinde bulunan parmak izleri ve delil sayılabilecek bazı bulgular Bolu Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi.3 şüpheli de ilk ifadelerinde suçlamayı kabul etmedi. Şüphelilerden Kibar E.Y., tuvalet kovasındaki mendil ile ilgili 'regl' olduğu için kullandığını söylerken, akşam hangi ayakkabılarını giydiğini soran polislere de kırmızı ayakkabılarını giydiğini söyledi.

'CİNAYET AKŞAMI MESAJIMA 45 DAKİKA SONRA CEVAP YAZDI'

Hüseyin T. ise ifadesinde yaklaşık 4 ay ilişki yaşadıktan sonra 3 hafta önce ayrıldığını söylediği Kibar E.Y. ile Necla Sağlam'ın aralarının bozuk olduğuna dikkat çekti. Hüseyin T. ifadesinde, Necla Sağlam ile en son 1 hafta önce telefonda konuştuklarını ve Necla'nın kendisine Kibar E.Y. için, 'Kibar bildiğin gibi birisi değil. O çok tehlikeli birisi. Yemediği halt, yapmadığı şey yok. Ben ondan kurtuldum, sen de kurtul' dediğini söyledi. Hüseyin T., cinayet akşamı saat 19.00 sıralarında Kibar'a 'Ne yapıyorsun?' diye mesaj attığını, onun da 45 dakika kadar sonra, 'Duştaydım, mesajını görmedim' diye cevap yazdığını, bir süre sonra da onun daveti üzerine evine gittiğini anlattı. Hüseyin T., evde içki içtikleri Kibar E.Y.'nin işyerinde Necla ile aralarındaki sorunlardan bahsettiğini, hatta çevresindeki arkadaşlarına 'Necla'yı Facebook hesabınızdan silin, yoksa beni silin' diye mesaj attığını söylediğini ifadesinde belirtti. Hüseyin T., gece Kibar ile cinsel ilişkiye girdiklerini ve 'regl' olmasıyla ilgili ped kullandığını görmediğini söyledi.

BABASINDAN ŞİDDET GÖRMÜŞ

18 yaşında yetiştirme yurdundan ayrılan ve üniversite eğitimi sırasında Isparta'da ailesinin yanında kalan Necla Sağlam'ın, babası Ahmet Sağlam'dan şiddet gördüğü de ortaya çıktı. Necla Sağlam'ın, babasının kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla 15 kez polise başvurduğu belirlendi. Geçen yıl 26 Mart'da sokakta sırtından bıçaklanan Ahmet Sağlam'ın polise, kendisini kızının bıçakladığını söylediği, Necla Sağlam'ın ise suçlamayı kabul etmeyerek babasının iftira attığını ileri sürdüğü kaydedildi. Boşanma davaları devam eden eşi Serpil Sağlam'a da şiddet uygulayan, 'kızına karşı darp, cebir, şiddet', 'ailenin korunması kanuna muhalefet', 'hakaret' gibi suçlardan 15, 'suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak', 'silahla yaralama' gibi suçlardan da sabıkası bulunan Ahmet Sağlam'ın, bu suçlardan aldığı cezalar nedeniyle geçen yıl cezaevine girdiği belirlendi. Polis, Necla Sağlam'ın öldürülmesiyle ilgili aile çevresinde de araştırma yaparken, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

Kaynak: DHA