Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Müslümanlar ve Batı ülkelerinin Suriye, Irak, Somali, Fransa yahut Belçika'daki DAEŞ, El Kaide ve benzer yıldırı örgütlerini ortadan bozmak düşüncesince baş başa emek harcaması icap ettiğini vurguladı.

Kalın, Daily Sabah düşüncesince kaleme aldığı, 'Müslüman karşıtı söylemler hemen DAEŞ'e görev ediyor' başlıklı makalesinde Ankara ve İstanbul'daki sonuç saldırılardan sonraları terörün bu ab Brüksel'i vurduğunu anlattı.

Terörün bu saldırılar zarfında yaşanmış olan dünyanın kırılgan doğasını ortak kere elan gözler önüne serdiğini tamlayan Kalın, saldırıların bire ortak sürede teröre ve onun kâffesi yapılarına erinç dünkü politikalar geliştirmenin aciliyetinin altını çizdiğini tabir etti.

İnsanlık dışı eylemlerden çıkarılacak üç ders

Kalın, Brüksel'de yaşanmış olan adamlık dışı eylemden üç öğüt çıkarılacağına dikkati çekti. ilk başlarda DAEŞ'e erinç stratejilerin gözden geçirilmesi gerektiğine yer veren Kalın, Müslümanların ve Batı ülkelerinin Suriye, Irak, Somali, Fransa yahut Belçika'daki DAEŞ, El Kaide ve benzer yıldırı örgütlerini ortadan bozmak düşüncesince baş başa emekleri icap ettiğini kaydetti.

Temel şekilde Suriye ve Irak'taki DAEŞ hedeflerinin açıktan vurulmasına ait bulunan stratejinin, Suriye, Türkiye, Avrupa ve ABD'deki DAEŞ saldırılarını engellemeyi başaramadığına ayraç fail Kalın, 'Suriye'deki savaş, DAEŞ canavarını beslemeye bitmeme ediyor. Bu savaşın bitmeme etmesine müsaade verdiğimiz sürece, DAEŞ terörü elan da ölümsek ortak çözüm alacak. DAEŞ şu anki kanalizasyon ve ağırlık düzeyine Suriye'deki harp ve Irak'taki yoğun düzenlilik sorunları ve siyasal mesail yardımıyla erişti' ifadelerini kullandı.

Korkunç gerçekler gözardı edilmemeli

DAEŞ terörizminin, Beşar Esed rejiminin, Suriye'de rastgele ortak yıldırı örgütünden aşkın elan fazla, kısaca 400 bin kişiyi öldürmüş bulunduğu ve milyonlarca Suriyeliyi evinden etmiş bulunduğu gerçeğini unutturmaması icap ettiğini aktaran Kalın, DAEŞ'le uğraş namına yaşanmış olan bu heyecan gerçeğin gözardı edilmesinin yabancılaşma ve hiddet hissini derinleştirdiğini vurguladı.

Kalın, Rusya ve İran'ın Esed rejimini desteklemesinin, 2003 senesinde ABD'nin Irak'ı karışma etmesini ve Esed'in desteklenmesini kişi varlığı düşüncesince ortak bahane şekilde gören DAEŞ'i güçlendirdiğini tabir etti.

İkinci şekilde güzel yahut biçimsiz yıldırıcı sanarak ortak obje olamadığını tamlayan Kalın, etnik, dini yahut siyasal motiflere bakmaksızın terörün rastgele ortak yerde yıldırı bulunduğunu kaydetti.

Müslüman karşıtı söyleyiş hız yanlılarının ekmeğine yağ sürüyor

Kalın, sonuç üç yılda Türkiye'nin, yıldırı bağlantısı bulunduğu kuşkusuyla 3 binden ortak tomar kişiyi uç dışı ettiğini ve 37 bin kişiyi ülkeye antre yasağı konulanlar listesine aldığını ve bu insanların ehemmiyetli ortak kısmının Avrupa'dan geldiğini aktardı.

Üçüncü olarak, rastgele ortak yıldırıcı saldırının peşi sıra Müslüman karşıtı tepkilerin, hız yanlısı aşırılıkçıların ekmeğine yağ sürdüğünü tamlayan Kalın, Avrupalı ve Amerikalı İslamofobiklerin, saldırıları kişi siyasal amaçları düşüncesince Müslüman karşıtı duyguları manipülatör eylemek düşüncesince kullanmakta on paralık devir kaybetmediğini vurguladı.

Kalın, yazısında şu ifadelere toprak verdi:

'İslam ve Müslümanlar hakkında bağdaşık söylemler, radikalleşme ve hız içeren aşırılığa erinç mücadeleyi baltalıyor. Bu, Müslümanların iri çoğunluğunu yabancılaştırmakta ve aşırılıkçılığa araştırma görevlisi olmaktadır. Bu tek siyasal problemi çözmediği üzere bizim güvenliğimizi de artırmaz. Dahası, DAEŞ hemen dini esas hesabına kendine militan toplamaz, DAEŞ siyasal gerçekleri manipülatör ettiğinden dolayı, yaşamın rastgele ortak yanından alçak suçluları, maceraperestleri, etrafına ahenk sağlamayanları devşirir. Şiddetin kendini muhik boşaltmak düşüncesince dine gereksinimi yoktur.'

Araştırmanın aşkın sağcıların, Müslüman isminde teröristlerden aşkın elan ortak tomar insanoğlu öldürmekte bulunduğunu gösterdiğine ayraç fail Kalın, 'Daha kötüsü İslamofobi ve Müslüman karşıtı ırkçılığın, Batı'da hem aşkın sağcı ve solcu çevreler düşüncesince ortak içtima noktayı durumuna mevrut olmasıdır. Aşırı sağcı tutucu gruplar Müslüman kesimlere erinç budunsal ve dini çağrıda bulunuyor, sol erkinci uzmanlar ise diğerlerinin ortada Müslümanları iblis ifşa eylemek düşüncesince kadın hareketi ve laikliğe başvuruyor. Bir araya vürut ihtimali yok müttefikleri birleştiren şey, Müslümanların ve İslam'ın ortaklaşa klişeleştirilmesidir.' görüşünü paylaştı.

DAEŞ terörü ve islamofobi alanı birbirini besliyor

Son olarak, DAEŞ terörü ve İslamofobi endüstrisinin birbirini beslediğini vurgulayan Kalın, makalesine şu laflarla sonuç verdi:

'Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfının (SETA) yayınladığı, Avrupa İslamofobi Raporu, Müslüman karşıtı ırkçılığın Avrupa'da yayıldığını ve rağmen siyasetçilerin, çarpıcı gazeteciliğin, dini dışlayıcılığın ortak ara bulucu bulunduğunu gösteriyor. Amerikan intihap dinamikleri menfez önüne alındığında, gidişat Atlantik genelinde on paralık güzel değil. Cumhuriyetçi riyaset umutları kanuna itaat fail hükümlere saygıya ulama sunmayı, ihsan ödeyen Müslüman Amerikalıları gözardı ederek, endişe politikaları hesabına konuşuyor. Batı'da Müslüman karşıtı duyguların kullanılması, endamsız vadeli hasılatlar getirebilir ancak derinliğine vadede elan iri problemler yaratır. Teröre erinç uğraş bitmeme etmeli ancak azimli ve can alıcı biçimde yapılmalı. Kurbanları itham etmek ve kamuoyunu siyasal oportünizm düşüncesince manipülatör eylemek on paralık kimsenin yararına değildir.'

Kaynak: AA