İSTANBUL

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 3 Haziran'daki Olağan Genel Kurulu'nda yeni genel başkanını belirleyecek.

MÜSİAD'ın, bu yılın nisan ayında yapılması planlanan ancak referandum süreci nedeniyle ertelenen 24. Olağan Genel Kurulu, 3 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Nisan 2012'den bu yana MÜSİAD Genel Başkanlığı'nı üstlenen Nail Olpak, görev süresinin dolması nedeniyle Genel Kurul'da koltuğunu yeni bir isme devredecek.

Bugüne kadar seçimli genel kurullara hep tek adayla giden MÜSİAD'ın 6. başkanı için yeni bir isim henüz açıklanmazken, şu anda Genel Başkan Yardımcısı olan Abdurrahman Kaan'ın derneğin yeni başkanı olacağı konuşuluyor.

"Başkan adayı konsensüsle belirlenir"

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Genel Kurul sürecine ilişkin daha önce AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, MÜSİAD'da bugüne kadar başkanlık seçimine ilişkin hangi aşamalardan geçildiyse bu seçimde de aynı süreçlerin eksiksiz uygulanacağını bildirdi.

Kurumun geleneklerinde bugüne kadar başkanlığa ilişkin tartışma ve çekişmelerin yaşanmadığını ifade eden Olpak, MÜSİAD'ın kendi içinde geniş bir istişare mekanizması olduğunu ve başkan seçimlerinde buradan çıkan sonuca göre hareket edildiğini söyledi.

MÜSİAD'ın bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da konsensüsle isim ortaya çıkaracağını belirten Olpak, MÜSİAD'da başkanın, başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri arasından seçilebileceğini, bugüne kadar kurumun başkanlık seçiminde tek aday belirlendiğini bildirdi.

1990 yılında kurulan MÜSİAD'da, Erol Yarar 1999'a kadar Kurucu Başkan olarak görev yaptı. Derneğin başkanlığını 1999-2004'te Ali Bayramoğlu, 2004-2008'de Ömer Bolat, 2008-2012'de Ömer Cihad Vardan yürüttü. Nail Olpak ise bugün 11 bini aşan üyesiyle 60 bine yakın işletmeyi temsil eden kurumun 5. başkanı olarak görev yapıyor.

Muhabir: Mücahid Eker



Kaynak: AA