ORDU

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimini unutmadıklarını ve asla unutmayacaklarını belirtti.

Terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimiyle ülkenin işgal edilmek istendiğini anlatan Akdeniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kahraman milletin, uçaklara, tanklara ve mermilere göğsünü siper ettiğini söyledi.

Darbe girişimi sırasında İstanbul Çengelköy ve Ankara Kahramankazan'da iki muhtarın FETÖ'cüler tarafından şehit edildiğini kaydeden Akdeniz, hem bu arkadaşları hem de diğer şehitleri anmak adına düzenlenen tüm etkinliklerde bulunacaklarını bildirdi.

Akdeniz, "Hain darbe girişiminin birinci yılında tüm muhtar arkadaşlarımız, meydanlarda yerini alarak demokrasi nöbetlerine destek verecektir." diye konuştu.

Özellikle 15 Temmuz gecesi herkesi vatana ve bayrağa sahip çıkmak üzere meydanlara beklediklerini belirten Akdeniz, "Bu millet, aziz bir millet. Çanakkale'de yedi düvele karşı nasıl mücadele ettiyse, bugün değişik şekillerde gerek terör örgütlerini arkadan finanse ederek gerekse silah desteği sağlayarak Türkiye'ye meydan okuma savaşında olanlara karşı da aynı inanç ve azimle mücadelesine devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Hayati Akçay

Kaynak: AA