Günlerdir kamuoyunu meşgul eden 'Saray'a giden CHP'li' iddiasının sahibi gazeteci Rahmi Turan CHP'li Muharrem İnce'yi arayarak tekrar özür diledi.

İnce Twitter hesabından görüşmeye ilişkin, "Biraz önce Rahmi Turan aradı. 'Sağlık sorunları olduğunu, bu sorunları yaşarken Talat Atilla’nın bu haber yüzde yüz doğru diyerek kendisini oyuna getirdiğini' söyledi. 'Aklandınız artık, buna sevindim, sizden tekrar özür diliyorum' dedi" paylaşımda bulundu.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, geçtiğimiz perşembe günü yayımlanan köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP'li "önemli bir isimle" Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüştüğünü öne sürmüş, bu görüşmede Erdoğan'ın CHP Genel Başkanlığı konusunda bu kişiyle konuştuğunu da iddia etmişti. Turan daha sonra kaynağının kendisine bu kişinin Muharrem İnce olduğunu söylediğini açıklamıştı.

İnce isminin açıklanmasının ardından CNN Türk canlı yayınına bağlanan Rahmi Turan, haber kaynağının 20 yıldır tanıdığı bir isim olduğunu belirterek o ismin de "Saray çevrelerinden iyi bilgi alan bir gazeteci" olduğunu aktarmıştı.

Kaynağını açıklaması yönündeki tepkilere dayanamayan Turan, bu ismin Talat Atilla olduğunu belirtmişti.

1 Nisan'da okullara seçim tatili! 1 Nisan'da okullara seçim tatili!

Turan daha sonra bir özür yazısı kaleme alarak şunları kaydetmişti:

"Özür diliyorum!

Haber kaynağım olan 20 yıllık gazeteci arka­daşıma güvenerek kulis bilgisi niteliğinde (iç say­fada) yazdığım yorum-ha­berle Türkiye'nin gündemi­ni bu kadar meşgul ettiğim için son derece üzgünüm.

Doğru olmadığı anlaşılan haberde adı geçen:

– Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Er­doğan'dan…

– CHP eski Yalova milletvekili ve Cumhur­başkanı adayı Muhar­rem İnce'den…

– Ve tüm siz sevgili okurlarımdan özür dili­yorum.

Bunu bir “trafik kazası” gibi kabul etmek gerekiyor.

Kasıtlı olmadan, dikkatsiz­lik sonucu ortaya çıkan bir hatadır bu!"

Kaynak Cumhuriyet