MUĞLA

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, 2. Yayla Karaçulha Yörük Şenliği düzenlendi.

Yayla Karaçulha Mahallesi'nde Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen şenlikte, mahalle meydanından güreş sahasına kadar at, eşek, keçi ve koyunlarla yürüyüş yapıldı.

Yörük oyunlarının oynandığı şenlikte daha sonra halat çekme, çuval, yoğurt içinde para bulma, sandalye kapmaca yarışları gerçekleştirildi. Kadın ve erkeklerin katıldığı sandalye kapmaca ve çuval yarışında yarışmacılardan dengesini kaybedip yere düşenler renkli görüntüler oluşturdu.

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, şenliğin amacının mahallede Yörük kültürünü canlı tutmak olduğunu söyledi.

Etkinlikleri halkın destekleriyle gerçekleştirdiklerini anlatan Hancı, "Etkinlik kapsamında birçok yarışma düzenliyor, dereceye girenlere ödül veriyoruz. Etkinlikle kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. Atalarımızın yaşadıklarını bizden sonraki nesle aktarıyoruz." dedi.

Şenliğe katılan Hafize Kiziroğlu, kendilerinin Yörük olduğunu, şenlikle kültürlerinin yaşatıldığını vurguladı.

Şenliğin çok eğlenceli geçtiğini belirten Emine Dağdelen ise çok mutlu olduklarını, şenlikte katılımcıların ata bindiğini ifade etti.

Muhabir: Ali Rıza Akkır

Kaynak: AA