LONDRA

Kredi derecelendirme kuruluşundan Moody’s tarafından yapılan açıklamada, “İngiltere’nin kredibilitesi, Brexit kaynaklı belirsizliğin baskısı altında. Politik ve mali riskler artıyor.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Moody's tarafından “Aa1” notu ve “negatif” görünüm ile değerlendirilen İngiltere ekonomisine ilişkin belirsizliklerin arttığı vurgulandı.

İngiltere’nin AB ile pozitif sonuçları olacak bir anlaşma sağlaması ihtimalinin referandumun hemen sonrasına kıyasla daha düşük olduğu belirtilen açıklamada, buna rağmen Moody’s’in temel senaryosunun halen taraflar arasında bir anlaşma sağlanması yönünde olduğu kaydedildi.

Açıklamada, İngiliz ekonomisinin giderek yavaşladığı, bu yılın sonunda ekonomik büyümenin yüzde 1,5, gelecek senenin sonunda ise yüzde 1,0 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, müzakerelerin sonucunda İngiltere'nin ortak pazara erişiminin devam etmemesi halinde, önümüzdeki dönemde ülkenin kredi notunun düşürülebileceği uyarısı yapılırken, bütçe açığının artması, kamu borcunu azaltılmasında başarısız olunması gibi mali unsurların da ülkenin kredi notunun düşürülmesinde rol oynayabileceği vurgulandı.

Muhabir: Gökhan Kurtaran

Kaynak: AA