ANKARA

MİT'e ait tırların durdurulması ve aranmasında fariza alan, HSYK 2. Dairesince meslekten ihraç edilen eski Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı'nın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na açmış bulunduğu 25 bin lira ödence davası davası reddedildi.

Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Takçı'nın avukatı Aziz Erbek ile Başbakan Davutoğlu'nun avukatı İbrahim Kayıkçı katıldı.

Dava dilekçelerini ve beyanlarını tekrarladıklarını tabir fail avukat Erbek, davanın kabulüne değişmeyen verilmesini istedi.

'Operasyonların gerisinde koşut binanın bulunduğu açık açık ortadadır'

Avukat Kayıkçı ise müvekkilinin, pozisyonu bakımından diyar halkına olup sonlanmış herhangi bir şeyi tamamı yönleriyle anlatmak, açıklamak, onları aydınlatmakla görevli bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'MİT'e ait tırların durdurulmasının amacı, Türkiye Cumhuriyetini ve Hükümetini ve müvekkilimin umumi başkanı bulunduğu AK Parti'yi yaşlandırmak ve iktidardan kurtarmak bulunduğu açık açık ortadadır. Müvekkilim, gerçekleştirilmek maksut bu amacı, operasyonun art yüzünü kamuoyuyla paylaştığı, sorumlularını eleştirdiği ve bu operasyonların gerisinde mutluluk kurumlarına oturmuş koşut yapının/örgütün bulunduğu kamuoyuna yansıyan bilim ve kayıtlarla, bitmeme fail soruşturmalar ve davalarla da açık açık ortadadır.'

Kayıkçı, davanın reddini istem etti.

Hakim Ali Bülbül, davanın reddine değişmeyen verdiğini açıkladı.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz

Kaynak: AA