İSTANBUL

Eski Mısır Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud, Müslüman Kardeşler taraftarları ve başta Mısırlı gençlerin, hepsi yaşananlara karşın yılmadan direnişlerine devam ettiğini belirterek, 'İnşallah geçenlerde baştan Mısır yönetimi, Müslüman Mısır halkının olacak.' dedi.

Abdulmaksud, Okçular Vakfı Konferans Salonunda planlı Medeniyet Gençliği Derneği 2. Olağan Genel Kurulu'nda icra ettiği konuşmada, Batılı deletlerin ve kötülük odaklarının İslam Medeniyeti dair oynadığı oyunlara dikkati çekti.

'Yapılmak maksut İslam medeniyetinin önünü tıkamak'

Salah Abdulmaksud, ne devir borda bordaya İslam ülkesi gelişmeye, kalkınmaya ve demokratikleşmeye başlasa, o sayaç birtakımı Batılı ülkeler ve kötülük odaklarının devreye girdiğini ve o İslam ülkesinde bombaların patladığını, arı şahısların öldürüldüğünü ve ya antidemokratik yöntemlerle seçme hükümetin indirildiğini anlattı.

Yapılmak istenenin, İslam medeniyetinin önünü tıkama ve Müslümanların gönençli yarınlara kavuşmasını engel edinmek bulunduğunu vurgulayan Abdulmaksud, 'Ancak bu kötülük odakları şurası bilmelidir; İslam coğrafyasına katiyen haksızlık ile kalıcı olamayacaklar.' niteleyerek konuştu.

'2015'te işkenceler kararında 356 arı vatandaşımız yaşamını kaybetti'

Mısır'da yaşanmış olan çarpış sonrası binlerce arı insanoğlunun zindanlarda azap gördüğünü ve katledildiğini dile getiren Abdulmaksud, şunları kaydetti:

'Sadece 2015 yılında, Mısır'daki gıcırtı gösterilerinde ve kolluk merkezlerindeki işkenceler kararında yaşamını kaybeden arı yurttaşlarımızın sayısı 356'dır. Bununla baş başa kaybolan ve akıbeti gönül rahatlığı tek bilim verilmemiş de 10 bine yaklaşan vatandaşımız var. Müslüman Kardeşler Hareketi olarak, hepsi bası ve zulme karşın Sisi yönetimine gönül rahatlığı mücadelemizi sürdüreceğiz. Müslüman Kardeşler taraftarları ve başta Mısırlı gençler, hepsi yaşananlara karşın yılmadan direnişlerine devam ediyorlar. İnşallah geçenlerde baştan Mısır yönetimi, Müslüman Mısır halkının olacak.'

Başta İslam devletleri edinmek az daha dünyada yaşanmış olan zulme gönül rahatlığı sesini yükselten ve mazlumların tamamen indinde mevcut Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine teşekkürname fail Abdulmaksud, İslam medeniyetine cemaat çıkan Türkiyeli Müslüman gençlere gönül borçlusu olduklarını dile getirdi.

'İslam medeniyetinin en esas kıymeti barış'

Medeniyet Gençliği Derneği Başkanı Fatih Ayhan da konuşmasında sonuç günlerde yaşanmış olan intihar saldırılarına değindi.

Türkiye ve zarfında bulunmuş olduğu coğrafyada emekli günlerin yaşandığını aktaran Ayhan, ciddi borda bordaya imtihandan geçildiğini ve bu zamanda her insana sakıt görevler bulunduğunu söyledi.

Fatih Ayhan, '21 yaşındaki borda bordaya genç, ne olmakta da borda bordaya caniye dönüşebiliyor? Bu soruya karşılık araştırmak durumundayız. Bu iş değme şeyden önceki borda bordaya kafa sorunudur, bedel sorunudur. İslam medeniyetinin en esas kıymeti barışken, bugün cihat veya hürriyet namına borda bordaya insanoğlu arı şahısların kanını ne akıtabiliyor? Eğer bunu yapabiliyorsa, burada dava o müşterilerini bu ayrık fikre iten istimara ve anlayışta aranmalı.' dedi.

Yeni çağda Medeniyet Enstitüsü Projesi'ni yaşama geçirmeyi planladıklarını özetleyen Ayhan, İslam uygarlığı mefkuresi namına unutulmuş eserleri ve kaynakları dağıtmak düşüncesince İstanbul'da bu enstitüyü bu yıl yaşama geçirecekleri söyledi.

Ayhan, şu an plan çalışmasının devam ettiğini belirterek, 'Medeniyet Gençliği Derneği şimdiye derece Fikir ve Düşünce Atölyesi adı altında darülfünun öğrencilerini, dalında uzman, öğretim üyesi ve ya iş dünyasının önde mevrut isimleriyle buluşturarak, onların zatî gelişmelerini destekleyen borda bordaya emek vermek portföyü geliştirdi. Bu toy çağda de bunu bilimsel niteliği olan borda bordaya çatı içerisine sokup, şehadetname programına yöneltmek düşüncesince borda bordaya enstitü oluşturacağız.' bilgisini verdi.

Fatih Ayhan'ın baştan başkanlığa seçildiği umumi kurula, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ile çırçıplak maşer müesseselerinin temsilcileri de katıldı.

Muhabir: Çiğdem Pala

Kaynak: AA