DİYARBAKIR - Bestami Bodruk

Minik yürekler, tarih boyunca çok sayıda medeniyete beşiklik yapan Diyarbakır'ı ülke genelinde akranlarına tanıtacak.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlar, İslam'ın 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Ulu Cami, İçkale Müze Kompleksi, peygamber makamları ve sahabe kabirleri, Ongözlü Köprü, Ziya Gökalp, Cahit Sıtkı Tarancı ve Sezai Karakoç müzelerinin de yer aldığı Diyarbakır birçok asırlardır medeniyetin izini taşıyor.

Bu tarihi ve kültürel zenginliğinin yanı sıra halkının misafirperverliği ve kadirşinaslığı ile gönüllere de ev sahipliği yapan Diyarbakır'ın Bağlar İlçesindeki Diyarbakır Anaokulu öğrencileri de öğretmen ve velilerinin rehberliğinde yaşadıkları bu özel şehri, Türkiye'ye kendi gözlerinden anlatacak.

"Çocuk Gözüyle Diyarbakır" projesiyle harekete geçen öğrenciler, elleriyle boyadıkları hediyeleri, onların dilinden velileri tarafından yazılan davet mektupları, öğretmenleriyle çektikleri Diyarbakır fotoğrafları ve diğer hediyelik ürünlerini Edirne'den Kars'a kadar tüm illerde seçilen kardeş okullardaki akranlarına gönderecek.

"Tüm Türkiye'ye Diyarbakır'ı anlatacaklar"

Bağlar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Seyitoğlu AA muhabirine, projenin amacının medeniyetler beşiği Diyarbakır'ı ülke genelinde çocuklara tanıtmak olduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın kadim kültürü, milli ve manevi değerleriyle özel bir yerde olduğunu belirten Seyitoğlu, "Diyarbakır edebiyatçılarıyla, şairleriyle her zaman öne çıkmış bir ilimiz. Bu projeyle çocuklarımız, aileleri ve öğretmenleriyle Çorum'dan başlayarak tüm Türkiye'ye Diyarbakır'ı anlatacak. Bu projenin örnek olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA