İZMİR

Milli imkan ve kaynaklarla yapılan ilk gemi olan TCG Heybeliada korveti, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında vatandaşların ziyaretine açıldı.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yıl dönümü kapsamında, aralarında çocuklar, şehit yakınları, Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerinin de bulunduğu vatandaşlar, Alsancak Limanında demirleyen TCG Heybeliada korvetini gezdi.

TCG Heybeliada 2. Komutanı Deniz Binbaşı Engin Bayram'ın karşıladığı vatandaşlar, kendilerine rehberlik eden komutanlarla birlikte milli gemiyi yakından görme imkanı buldu.

Geminin köprü bölümüne çıkan vatandaşlara, geminin faaliyetleri ve cihazları hakkında bilgi veren Deniz Binbaşı Bayram, korvetin milli imkan ve kaynaklar ile üretilen ilk gemi olduğunu belirtti.

Geziye katılan 14 yaşındaki Alparslan Gürbüz, ailesiyle birlikte gemiyi gezdiklerini belirterek, "Geminin bizim yapımımız olduğunu öğrendim. Mermileri gösterdiler. Komutanlar çok güzel bilgiler verdiler. Türkiye'nin yaptığı güzel bir gemi. Çok gururlandım." dedi.

Gemiyi arkadaşlarıyla gezen Ataberk Işık ise Türkiye'nin ilk milli gemisini yakından görmek istediklerini ifade ederek, "Gemi personeli bizi çok iyi karşıladı. Geminin atış sistemleri ve savaş sistemlerinden bahsettiler. Çok beğendik. Daha nicelerinin donanmamıza katılmalarını bekliyoruz. Böyle bir geminin Türk yapımı olması bizi çok gururlandı." diye konuştu.

Muhabir: Meriç Ürer


Kaynak: AA