ANKARA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bektaşilerin dini önderi Hacı Baba Mondi ve beraberindeki heyeti kabulünde gazetecilere icra ettiği açıklamada, Ankara'daki terör saldırısında yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara aceleci iflah ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Türk milletinin herhangi bir ferdinin bütünlük el birliği ve el birliği ortamında olmasının önemine ayraç fail Görmez, şu şekilde konuştu:

'Yakınlarını kaybedenlerin acılarına milletçe kuma olmalıyız. Bu vesileyle önümüzdeki cuma sabahı hanımıyla erkeğiyle milletimizin topu topu fertlerini, yıldırı saldırısında yaşamını kaybedenler, yaralılar ve yakınları düşüncesince camilerde dualarımızı birleştirmeye davet ediyorum. Gönül gönüle vererek, kalplerimizi birleştirerek ve ruhlarımızı kaynaştırarak dualarımızı birleştirelim, aminlerde birleşelim sanarak çağrıda bulunuyorum.'

'Terör saldırısı dolayısıyla baş döndürücü üzgünüz'

Mondi ise saldırıdan şişman sıkıntı duyduklarını belirterek, 'Terör saldırısı dolayısıyla baş döndürücü üzgünüz, taziyelerimizi yetkililere ilettik. Sizin şahsınızda bir defa şimdi ölenlere rahmet, yaralılara aceleci şifalar diliyoruz' dedi.

Muhabir: Seyit Ahmet Aytaç

Kaynak: AA