ANKARA

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam'ın, TBMM Genel Kurulu'nda 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sözleri konusunda, "Bu ülkeye bedel ödedik, ödemeye de her zaman hazırız. Ama birilerinin bu milletin parasıyla maaş alarak, milletin kürsüsüne çıkıp millete, vatanımıza hakaret etmesini kesinlikle kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Aylar, düzenlediği basın toplantısında, vakfın, ülkesi için bedel ödeyen, canını, kanını veren yaklaşık 70 bin gazi ve şehit ailesinin resmi temsilcisi olduğunu söyledi.

Şehit ve gazi aileleri adına konuştuğunu belirten Aylar, şöyle devam etti:

"Bu ülkeye bedel ödedik, ödemeye de her zaman hazırız. Ama birilerinin bu milletin parasıyla maaş alarak, milletin kürsüsüne çıkıp millete, vatanımıza hakaret etmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Malum şahsa soruşturma açıldığını öğrendik, mutlu olduk. Bu işin takipçisi olacağız. Nasıl ki bu vatana bedel ödemiş, kanımızı akıtmışsak, sonuna kadar da canımızı vererek hizmet etmeye hazırız. Bizler bu vatanın gerçek sahipleriyiz. Vatanımızı hiç kimseye bırakmaya niyetimiz yok."

Aylar, 15 Temmuz gecesi şehitler ve gaziler olduğunu anımsatarak, "Gazilerimize sahip çıkmak bizim namus ve şeref borcumuzdur. Tüm milletimizi gazisine, şehidine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Tüm toplumu, sivil toplum kuruluşlarını da bunun gibi vekilleri, bunun gibi haddini bilmeyenleri, sözünün nereye gittiğini bilmeyenleri kınamaya davet ediyoruz." diye konuştu.

"Hukuki mücadelemiz devam edecektir"

Vakfın Genel Başkan Danışmanı ve 15 Temmuz gazisi Kaan Şimşek de milletin kutsallarına dil uzatarak siyaset yapılmayacağını, şehit ve gaziye saldırarak ayakta kalınamayacağını ifade etti.

Şehit aileleri ve gazilerin, yöneltilen sözlere kayıtsız olmadığını vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:

"Tüm yasal haklarımızı kullanarak bu kapı gıcırtılarını bastıracağız. Bu mukaddes kapıyı gıcırdatanları ve arkasındaki büyük oyuncuların hak ettikleri karşılığı almaları için hukuki mücadelemiz devam edecektir. Biz bu çirkin sözlerin sahiplerini daha önce cephede susturduk, tanklarını, toplarını, mayınlarını, uçaklarını susturduk. Şimdi bunların kürsü ahalisi sivrisineklerini susturamayacak değiliz. Şehidimize, gazimize, dinimize, imanımıza, kutsalımıza dil uzatacak olan iyice düşünsün. Biz hiç kimsenin ölü siyasetini ayağa kaldırma çabasının bir parçası olmadık, olmayacağız."

Muhabir: Ayşe Şensoy Boztepe

Kocaeli’de son 3 ayda 108 bin 650 metre dere temizliği  Kocaeli’de son 3 ayda 108 bin 650 metre dere temizliği 

Kaynak: AA