ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, “nefret suçu” işlemekle suçladığı eski bakan Zafer Çağlayan’ı sert sözlerle eleştirdi, “Zafer Bey’in söyledikleri çok çirkin. Apaçık bir nefret suçudur. Ne yani Yahudi, Hristiyan insan değil mi kardeşim? Bir an önce özür dilemeli. Ben, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesiyim aynı zamanda. Nefret suçları sürekli uğraştığımız konular. Bir an önce önce özür dilenip bu olay kapanmazsa uluslararası arenada da ciddi sıkıntılara yol açar” 

AKP , 'SÜNNİCİ' BİR PARTİ OLDU

MHP’li Tuğrul Türkeş, Zafer Çağlayan’ın söylediği sözlerin AK Parti’nin izlediği politikaların dışa vurumu olduğu görüşünde. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın, “Sünnici” bir anlayışa sahip olduğunu söyleyen Türkeş, 17 Aralık operasyonunun AK Parti kadrolarının psikolojini etkilediğini ve bilinçaltındaki düşüncelerini dışa yansıttığını öne sürerken son zamanlarda yaşanan “dil sürçme”lerini buna bağladı. 

ANAP GİBİ 'MANTAR PARTİSİ'

AK Parti’yi ANAP’a benzeten Türkeş şöyle devam etti, "Türkiye’de iki türlü parti var. MHP, CHP gibi köklü partiler var. Bir de ANAP gibi, AKP gibi iktidar olmak için kurulmuş, iktidar gücünü kaybedince de dağılan partiler var. Ben bunlara ‘mantar partiler’ diyorum. Tayyip Bey, AKP’yi kökleştirmeye çalıştı ama olmuyor. AKP, sünni ve alt gelir grubundaki insanların partisi oldu.”