TBMM

MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, "Türkiye Cumhuriyeti her zaman demokrasinin ve fikir hürriyetinin yanındadır, bunu zamanı geldikçe de tüm ülkelere özellikle Avrupa ülkelerine öğretecektir." dedi.

Yurdakul, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanların gününü kutladı.

Sağlıkta dönüşüm politikaları nedeniyle günde 80-100 hasta muayene etmek zorunda kalan doktorların aldıkları maaş konusunda sıkıntı yaşadıklarını, geçim sıkıntısı nedeniyle mezara kadar çalıştırılmak zorunda kaldıklarını dile getiren Yurdakul, vatandaşların da sağlık hizmeti alabilmek için ek ödemeler yaptıklarını, dar gelirli insanların sağlık hizmetine ulaşmakta zorluk yaşadığını bildirdi.

Taşeron sisteminin sağlık sektöründe de politik bir araç haline geldiğini belirten Yurdakul, üniversite eğitimi almış insanların yerine bir kaç aylık kurs görmüş, yetkinliği tartışılır kişilerin işe yerleştirildiğini savundu.

Yurdakul, sağlık sektöründe yaşanan sıkıntıların giderilmesi için çeşitli öneriler sunarak, sağlıkta dönüşüm programının kaldırılmasını, muayene, tetkik, tedavi, ilaç taleplerine dikkat edilmesini, vatandaşın bankamatik gibi görülmemesini, koruyucu ve önleyici anlayışa önem verilmesini istedi.

Sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi gerektiğini dile getiren Yurdakul, sağlıkta şiddet yasasının en kısa zamanda Genel Kurula gelmesi gerektiğini vurguladı.

Yurdakul, hem sağlık çalışanlarının hem vatandaşların memnuniyetini artıracak, Ar-Ge çalışmalarına öncülük yapacak ideal sağlık sisteminin getirilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

"Yapılanları kınıyoruz"

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Güler'in Belçika'nın Anvers şehrinde yapacağı iki toplantının iptal edildiğini hatırlatılması üzerine Yurdakul, Avrupa ülkelerinin her zaman demokrasi, fikir hürriyetinden bahsettiğini ancak yaşanan olayların bunu göstermediğini bildirdi.

MHP olarak yapılanları kabul etmediklerini belirten Yurdakul, "Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanına, başbakanına, bakanlarına veya siyasetçilerine yapılan hareket demokratik bir hareket değildir, bu hareketlerin hepsini kınıyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de yapılacak anayasa değişikliği ile ilgili bir referandum hakkında yurt dışındaki vatandaşlara bilgi sunma talebini engelleyen Avrupa'nın teröristlere ve onları destekleyenlere her türlü imkanı sunduğuna dikkati çeken Yurdakul, şöyle devam etti:

"Siz, Viyana sözleşmesi başta olmak üzere tüm uluslararası sözleşmeleri kabul etmenize rağmen bu sözleşmelerin hiçbirine uymuyorsunuz, sonra çıkıyorsunuz diyorsunuz ki 'Avrupa ülkelerinde demokrasi, fikir hürriyeti vardır.' Bu nasıl bir çelişkidir. Türkiye Cumhuriyeti her zaman demokrasinin ve fikir hürriyetinin yanındadır, bunu zamanı geldikçe de tüm ülkelere özellikle Avrupa ülkelerine öğretecektir."

Hollanda'nın tavrına karşı dün iki nota verilmesini, Bakanlar Kurulu toplantısından sonrada yapılan açıklamaları MHP olarak doğru bulduklarına işaret eden Yurdakul, Hollanda'ya karşı tüm diplomatik ilişkilerin askıya alınmasının da isabetli bir karar olduğunu belirtti.

Bahçeli'nin ilk mitingi Elazığ'da

"Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi'nin Mardin'deki uzantısının 16 Nisan'da 'evet' oyu vereceklerini açıkladı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki soru üzerine Yurdakul, "Biz bir aşiret reisinin herhangi bir aktivitesinin, açıklamasının, yaptığı eylemlerinin hiçbirini kabul etmiyoruz. Hiçbir önemi yoktur bizim için. Önemli olan nokta yüce Türk Milletinin bu yapılacak anayasa değişikliğinin ne olduğunu, ne için yapıldığını ve Türk milletinin yararına olup olmadığı konusunda doğru bilgileri sunabilmektir." yanıtını verdi.

Yurdakul, MHP olarak bilgilendirme çalışmalarına başladıklarına değinerek, ilk mitingin 18 Mart'ta Elazığ'da yapılacağını kaydetti.

Muhabir: Hatice Özdemir

Kaynak: AA