ANKARA

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 5,5 saat sürdü.

Toplantı aynı zamanda, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet üyelerinin katıldığı ilk Milli Güvenlik Kurulu olma özelliğini taşıyor.

MGK toplantısı sonrası yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması amacıyla yürütülen faaliyetler, terör ve teröristle mücadelede gelinen aşama, milli güvenliğimizi tehdit eden ve bir terör örgütü olan paralel devlet yapılanmasına karşı alınan tedbirler görüşülmüştür." ifadesi kullanıldı.

"Terör örgütü vatandaşlarımızın temsicisi olamaz"

Terör örgütünün bölgede yaşayan vatandaşların temsilcisi olamayacağı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Devletin hukuk sınırları içinde, kararlılık ve hassasiyetle yürüttüğü operasyonlar neticesinde, halkın desteğini alamayan ve teslim olmaktan başka çaresi bulunmayan terör örgütünün ve siyasi uzantılarının bölgede yaşayan vatandaşlarımızın temsilcisi olmayacağı vurgulanmıştır."

"Bu tutum dostluk ve müttefiklikle bağdaşmaz"

Terör örgütü PYD/YPG'nin yurtdışında temsilcilik açılmasına izin verilmesine ilişkin olarak, "Bölücü terör örgütünün Suriye kolu olan PYD/YPG'nin Prag, Stockholm, Berlin ve Paris'te temsilcilik açmasına izin verilmesinin, ülkemizi kana bulayan teröristlere imkan ve cesaret verdiği, bu tutumun dostluk ve müttefiklikle bağdaşmayacağını, verilen kararın yeniden değerlendirilmesinin Türkiye tarafından beklendiğinin altı çizilmiştir." ifadesine yer verildi.

Güvenli bölgenin gerekliliği ortaya kondu

DAEŞ'le mücadelenin de değerlendirildiği toplantıda, "DAEŞ terör örgütüne karşı yürütülen mücadele ile bu örgütün ülkemize yönelik saldırıları, kapsamlı şekilde değerlendirilmiş, terörden arındırılmış güvenli bölge ile uçuşa yasak bölge uygulamasının gerekliliği bir kez daha ortaya konmuştur." açıklamasında bulunuldu.

Muhabir: Hatice Özdemir

Kaynak: AA