AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, bir grup CHP’li milletvekilinin TRT Genel Müdürü Şenol Göka’nın makamını basmasını "eşkıyalık" olarak değerlendirdi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, bir grup CHP milletvekilinin TRT’de Atatürk’e hakaret edildiği gerekçesiyle, kendilerine randevu vermediğini iddia ettikleri Genel Müdür Şenol Göka’nın makamını basmalarını eleştiren Mehmet Metiner, TRT Genel Müdürü Şenol Göka’nın makamının basılmasını eşkıyalık olarak değerlendirdi.

“İŞGAL VE HAYDUTLUK YAPILMIŞTIR”

TRT Genel Müdürünün makamını basılmasının hoş bir görüntü olmadığını, insanlığa yakışır bir görüntü olmadığını belirten Mehmet Metiner, “TRT’de yayınlanan herhangi bir belgeselden dolayı rahatsızlık duyabilirsiniz, eleştirilerinizi dile getirebilirsiniz ama eşkıya mantığıyla, mafya mantığı ile TRT Genel Müdürünün makamını işgal edemezsiniz. Dokunulmazlığınızın arkasına sığınıp hakaretler, tehditler yağdıramazsınız. Bunun adına eşkıyalık denir. Dün CHP Grup Başkanvekili başkanlığındaki heyetin yaptığı tam anlamıyla eşkıyalıktır, bunu kınıyorum. Bir yandan basın özgürlüğü diyeceksiniz ama memnun olmadığınız bir yayından dolayı TRT Genel Müdürünün makamını basacaksınız ve bir bürokrat olan TRT Genel Müdürüne siyasetin size kazandırdığı dokunulmazlık zırhına dayanarak ağır hakaretler yağdıracaksınız, bu kabul edilemez. Dün orası işgal edilmiştir, mafyöz tavırlarla ağır hakaretler ve tehditler savrulmuştur. ‘Sen orada oturtmayız’ türünden mafyavari bir ağız kullanılmıştır. Kof kabadayı tavırları ile bir işgal hadisesi yaşanmıştır, işgal ve haydutluk yapılmıştır. CHP’lilerin bu tavrını şiddetle kınıyorum” dedi.

 

Kaynak: HABER7.COM