İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu (İMOK) üyeleri, Meclis'te görüşülmesine devam edilen 4+4+4 olarak bilinen İlköğretim ve Eğitim Kanunu Tasarısı'nı protesto etti.

Tünel'den Taksim Meydanı'na yürüyen grup basın açıklamasının ardından, İstiklal Marşı okudu.

18.00 sıralarında Taksim Tünelde toplanan İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu (İMOK), üyeleri Meclis'te görüşülmesine devam edilen 4+4+4 olarak bilinen İlköğretim ve Eğitim Kanunu Tasarısı'nı protesto etti. Gruba, CHP Anayasa Komisyonu üyesi ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ve İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'da katıldı. Tünel'de toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup Taksim Meydanı'na yürüdü. Grup yürüyüşü sırasında, "4+4+4=0", "Çocuk işçiliği istemiyoruz", "Sorunlu eğitim istemiyoruz", "Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz", "4+4+4=çocuk gelin" pankartları taşıyan grup üyeleri, "AKP halka hesap verecek", "Faşizme karşı omuz omuza", "Parasız, bilimsel, anadilede eğitim" şeklinde sloganları attı.

ATATÜRK ANITI'NDA İSTİKLAL MARŞI OKUDULAR

Grup, Taksim Meydanı'na gelerek burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal yaptı. Kocasakal açıklamada şunları söyledi:

"Getirilmek istenen sistemin eğitim ile bir ilgisi olmayıp, topluma dayatılan siyasi içerikli bir rant projesidir. Nitekim Milli Eğitim Bakanı'nın geçmiş açıklamaları ve uygulamaları, çağdaş, aydınlanmacı, eğitim anlayışının izlerini silme hedefini açıkça göstermektedir. Buradaki amaç, niyet, okumaya gerek olmayacak kadar açıktır. 'Zorunlu Eğitim' adı altında, siyaset, rant ve kaostan oluşan bir 'sorunlu eğitim' getirilmektedir. Hukuk ve basından sonra, bu proje, toplumu belli amaçlarla dönüştürme hamlesinin son ve en önemli adımıdır. Tüm bir ulusun ve çocuklarımızın geleceğini yakında ilgilendiren böylesine vahim bir dönüşüme, siyasi görüşleri ne olursa olsun tüm anne-babaların, tüm vatandaşların karşı çıkması ulusal bir görev olduğu kadar, çocuklarımıza ve geleceğimize de borcumuzdur."

Basın açıklamasının ardından grup Taksim Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na yürüdü. Burda anıta karşı İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

sondakika