MERSİN

Mersin'de Tarsus Belediyesince ilçedeki 4 gaziye 10'ar bin lira yardım yapıldı.

Belediye Başkanı Şevket Can, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Bab'da yaralanan astsubay Ayhan Özerişoğlu, Beşiktaş'taki terör saldırısında yaralanan polis memuru Mehmet Kurt, Kayseri'deki bombalı saldırıda yaralanan er Celal Erbay ve Cizre’de yaralanan Veysel Sarı ile ailelerini makamında ağırladı.

Can, yaptığı konuşmada, belediye meclisinde aldıkları karar doğrultusunda gazilere bir nebze katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Özerişoğlu, Kurt, Erbay ve Sarı'ya verilmek üzere 10'ar bin lira yardım kararı alındığını belirten Can, gazilerin gururları olduğunu ifade etti.

Vatan savunması veya resmi görevleri sırasında uğradıkları saldırılarda yaralanan asker veya polislere sahip çıkmak gerektiğini, onların sıkıntılarını gidermeyi hedeflediklerini anlatan Can, şunları belirtti:

"Tarsus Belediyesi Meclisinden karar getirdik, 'Her bir gazimize 10 bin lira nakdi yardım yapalım.' diye karar aldık. Daha önceden de 68 şehit ailemize ücretsiz konut projesiyle ilgili meclisimizden karar almıştık. Anahtarlarını dağıttık, tapuları çıktı, tapu dağıtım merasimini ilerleyen günlerde düzenleyeceğiz. Şehitlerimiz bizim namusumuz, gazilerimiz bizim onurumuzdur. Edirne'den Kars'a kadar bayrağımızın dalgalanmasına vesile olan, vatan için, millet için, bayrak için canlarını hiçe sayıp şehit olan veya sizler gibi gazi olan bütün herkesin yanındayız."

Muhabir: Selahattin Özbozkurt

Kaynak: AA