İzmir’de Menemen Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiaları üzerine geçen cumartesi operasyon düzenlenmiş, 23 kişi gözaltına alınmıştı. Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında ‘zimmet' ve ‘irtikap' suçlarından gözaltına alınan, aralarında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un da bulunduğu 23 şüpheliden 20’si tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Gıdada tağşiş sağlığı tehdit ediyor Gıdada tağşiş sağlığı tehdit ediyor

Menemen Sulh Ceza Hakimliği'nde alınan ifadelerin ardından Menemen Belediye Başkanı Serday Aksoy ile birlikte 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cin, Şantiye Müdürü Kenan Yaşatürk, Satın Alma Müdürü Teoman Tuna, Fen İşleri Müdür Yardımcısı Gazi Koşum, Muhasebe Müdürü Nagihan Karaca ile İYİ Parti Karabağlar ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Tarkan Fikret Çalık, hurda alım işine aracılık eden İYİ Parti Karabağlar İlçe Yönetimi'nden Gamze Yıldız, belediye tedarikçileri Mustafa Çama, Gökhan Uzun, Mustafa Kama tutuklandı.

İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Yar ile Yavuzhan Yar, Fikri Babür, Erdal Açıl, Zeki Torun, Özcan Saraçoğlu ve Muharrem Çama adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kemal Küçükkarakurt ve Murat Koşum ise serbest kaldı.

CHP, hakkında çok sayıda şikayet olduğu belirtilen Serdar Aksoy hakkında hazırlanan raporu, ihraç istemiyle yüksek disiplin kuruluna sevk etmişti. Aksoy ise savunma yapmayı reddederek operasyondan dört gün önce partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

https://www.sozcu.com.tr/