ANKARA - Yıldız Nevin Gündoğmuş

TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, Çanakkale Türküsü'ne hazırlanan klibe ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni unutmanın mümkün olamayacağını söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin Türk tarihindeki önemini dile getiren Büyükkantarcıoğlu, "Mustafa Kemal Atatürk, başlatmış olduğu kurtuluş mücadelesinde Çanakkale Zaferi'nde dünyaya yazılan destanla yola çıkmıştır." dedi.

Klipte Çanakkale Türküsü'nü kullanmalarının nedenine de değinen Büyükkantarcıoğlu, savaşa katılan gencecik insanları anlatan, "aynalı çarşı" ifadesiyle simgeleşen, çok içli bir türkü olduğu için bunu seçtiklerini söyledi.

Klip 3 ayda tamamlandı

Büyükkantarcıoğlu, klibi planlama sürecinin 1,5-2 ay sürdüğünü, klip için şehit ve gazi ailelerine teklif götürdüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Gazi ve şehit ailelerimizden tekliflerimize seve seve, koşarak gelen insanlarımız oldu. Hatta ABD'den bir gazimiz de bu çekim için geldi. Aileler önce profesyonel ses sanatçısı olmadığı ve bunun eğitimini almadıkları için biraz çekingenlik gösterdiler. Ama biz bunun amacının sadece kendi iç duygularını, kendi dudaklarından ve ifadeleriyle yansıtmalarının yeterli olacağını söyledik ve onları yüreklendirdik. Sağ olsunlar onlar da bizi kırmadılar, bu klipte yer aldılar. Dolayısıyla bu çekimleri planlama süreci dahil yaklaşık 3 ay gibi süreç içerisinde bitirmiş olduk."

Mehmetçik Vakfının klibi mütevazı bir bütçeyle gerçekleştirdiğini ifade eden Büyükkantarcıoğlu, klibin televizyon kanallarında yayınlanmayacağını, sadece sosyal medya aracılığıyla halka ulaştırılacağını aktardı.

Kaynak: AA