Bin 760 kapasiteli KTM'de Mehmetçiklere misafir edildikleri süre içerisinde çeşitli sosyal faaliyet imkanı sunulurken, birliklerine ulaştırılmaları ise helikopter veya zırhlı araçlarla sağlanıyor. Mehmetçik Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadelesini aralıksız sürdürürken, sınır birliklerine gelen ve sınırdan dönen askerlere Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda geçici olarak barınmaları için yeni bir KTM yapıldı. Askerlerin Van'a geldikten sonra birliklerine gitmeden önce 5 ile 10 gün misafir edileceği KTM, 5 ayrı bina ve 61 koğuştan oluşuyor.

HER TÜRLÜ KONFOR VAR

 Bin 760 kişilik kapasiteye sahip KTM'de 5 yıldızlı otel konforu düşünülmüş. 24 saat sıcak su, ortopedik yataklar, duşlar, lavabolar ve fotoselli musluklar askerlerin hizmetine sunulurken, 4 yemekhanede üç öğün sıcak yemek de çıkarılacak. Askerlerin KTM'de misafir edildikleri süre içerisinde sosyal faaliyetlerini sürdürmeleri için gazino ve ortak alanlar da düşünülmüş.

GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE SEVKİYAT YAPILIYOR

 Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı tarafından 24 saat boyunca KTM'nin yaşam alanları canlı olarak izleniyor. KTM'de misafir edilen askerler, daha sonra çelik yelek ve kask giydirilerek helikopter yada mayına karşı korumalı Kirpi tipi zırhlı araçlarla güvenli bir şekilde birliklerine ulaştırılıyor.Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Kabul Toplanma Merkezi Komutanı Jandarma Binbaşı Sabri Erten, 'Kabul toplanma merkezleri özellikle Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan kahraman Mehmetçiklerimizin güvenli bir şekilde birliklerine gitmelerin sağlamak için kurulmuş birliklerdir. Askerlerimiz Van'a geldikten sonra havaalanından alınıp buraya getirilerek misafir ediliyor. Çok kısa süre sonra yeni binamızda erbaş ve erlerimize 5 yıldızlı otel konforunda hizmet vermeye gayret edeceğiz' dedi.

Kaynak: DHA