BURSA

Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili, "Bizim için oradalar. Can ve kanlarıyla oradalar. İhtiyaç olduğu zaman biz de gideceğiz. Çünkü bu vatandan başka yaşayacak yerimiz yok. Bu vatan bizim için kutsaldır. Mehmetçiklerimizden Allah razı olsun. Hepsine selam olsun." dedi.

Argon, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Eğitim Fakültesinde Hür Eğitimciler Topluluğu tarafından düzenlenen konferansta, dedesi Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlattı.

Türk milletinin Mehmet Akif Ersoy'u kendi dedesi gibi gördüğünü ifade eden Argon, "İnsanların içinde olmuştur hep. Onun için insanlar onu kendilerinden biri olarak gönüllerine sokmuş ve çok sevmişlerdir. Çünkü dürüsttür. Çok faziletli ahlak sahibi bir adamdır, çok samimidir. İnancında, vazifesinde, insanlara olan yakınlığında, arkadaşlarıyla olan dostluğunda sözünün eri samimi bir insandan, dedemizden bahsediyoruz." diye konuştu.

"İhtiyaç olduğunda biz de gideceğiz, çünkü bu vatandan başka yerimiz yok"

Argon, Zeytin Dalı Harekatı'na da değinerek, şunları kaydetti:

"Mehmetçiğimiz bizim canımız. Şu an bana ihtiyaç varsa, bizlere ihtiyaç varsa her an gitmeye hazırız. Çoluk çocuk kimim varsa dostlarımla beraber her an gitmeye hazırım onların yanına. Yeter ki gel desinler. Allah onların yanında olsun, Allah yardımcıları olsun. Bizim için oradalar. Can ve kanlarıyla oradalar. Dediğim gibi ihtiyaç olduğu zaman biz de gideceğiz. Çünkü bu vatandan başka yaşayacak yerimiz yok. Bu vatan bizim için kutsaldır. Mehmetçiklerimizden Allah razı olsun. Hepsine selam olsun. Hepsini kucaklayıp öpüyorum."

Selma Argon, konuşmasının ardından dedesi Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" isimli kitabını imzaladı.

Muhabir: Uğur Ulu

Kaynak: AA