Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Darphane Damga Matbaası Genel Müdürlüğü mensuplarının Medya-İş'e uzuv olmaları zımnında CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya'nın baskısı altında bulunduğunu bildirdi.

Eser, meydana getirdiği kayıtlı açıklamada, basımevi mensuplarının Medya-İş'e uzuv olmasının birtakımı çevreleri tasalı ettiğini belirtti.

Cumartesi haset Darphane çalışanlarıyla müşterek güruh karşıcı Basın-İş Sendikası'nın, CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya'yı da çağırma ederek sendikalizm evveliyatına karaca müşterek silüet sürdüğünü tabir fail Eser, 'Akkaya burada meydana getirdiği konuşmalarda, Darphane çalışanlarını bariz müşterek biçimde yıldırma ederek Medya-İş'e uzuv olmamaları dair bası yapmıştır. Bu vaziyeti hızlı kınıyoruz' açıklamasında bulundu.

'Darphane çalışanlarına bası kurması ikrar edilemez müşterek davranış'

Akkaya'nın levent boylu vakitten buyana Darphane personelleri üstünde bası kurduğunu ve politik kimliği ile personelleri yıldırma ettiğini aktaran Eser, şunları kaydetti:

'Akkaya, akıbet kendisine düzenlemiş olduğu görüşmede saylav kimliğini kullanmış, buradaki mahalle baskısını artırmıştır. Bir CHP milletvekillinin bariz ve aleni müşterek biçimde Darphane çalışanlarına güruh düzenleyerek bası kurması ikrar edilemez müşterek davranıştır. Toplantıda meydana getirdiği konuşmalarda ise sendikamız Medya-İş'e anahtar uzatması ve karalaması ne eyvah ki müşterek milletvekiline yakışmamıştır. Milletvekilliği makamını kullanarak işçiler üstünde bası ihdas etmek sizin demokrasinizi aşırı bariz müşterek biçimde ortaya koymaktadır. 

İşçilerin Basın-İş sendikasından istifa ederek sendikamız Medya-İş'e geçmeleri hastalık müşterek milletvekilini tasalı etmiştir. Akkaya, görüştüğü birtakımı Darphane çalışanlarına 'Sakın Basın-İş'ten istifa etmeyin, istifa ederseniz Basın-İş'in uzuv sayısı düşer. Üye sayısı düşmüş olduğu taktirde Basın duyuru Kurumuna ajan kendisine giremez' demiştir. Sayın Akkaya, Basın duyuru Kurumuna gönderilen temsilcileri hastalık bu derece önemsemektedir? Buradan çıkarı nedir?'

'Akkaya Darphaneyi dünkü müşterek çıkmaza sokmaya çalışıyor'

Gürsel Eser, Gezi Parkı eylemlerinde 'anlamsız müşterek biçimde Darphane çalışanlarını greve çıkaran' Akkaya'nın, deminden ise Darphaneyi dünkü müşterek çıkmaza sokmaya çalıştığını belirtti.

Hükümet yetkililerine seslenen Eser, 'Darphane Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde etkin işçilere CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya kabilinden bası uygulanmaktadır. Lütfen Darphane çalışanlarına eş çıkın, Darphane çalışanlarını bekâr bırakmayın. Şu aşırı dobra bilinmelidir ki Darphanenin kabadayı ve babayiğit personelleri bu baskılara ve aldatmalara mesuliyet eğmeyecek, senelerden buyana iş kini karşıcı bu milletvekiline müstelzim yanıtı en endamsız müddette verecektir' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA