Medya-İş Sendikası Genel Sekreteri Sezai Ballı, Mondi Kale-Nobel Fabrikası'nın bahçesinde yaptığı basın açıklamasında, Trakya bölgesindeki örgütlenme çalışmalarına Mondi-Kale Nobel firmasının da katıldığı bildirildi.

Yürütülen teşkilatlanma sürecinde yetki alınacak sayıya ulaşıldığı belirten Ballı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yetki başvurusunun da bulunulduğunu aktardı. Ballı, en kısa sürede olumlu yanıt alıp toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlayacaklarını söyledi.

Bundan sonra omuz omuza yürüyeceklerini dile getiren Ballı, şunları kaydetti: "Bir süredir omuz omuza yürüttüğümüz teşkilatlanma sürecinde dün itibarıyla yeterli sayıyı kazanarak çok önemli bir başarıya imza atmış bulunmaktayız.

Bu süreçte yöneticilerin tüm baskı ve engelleme girişimlerine rağmen bizimle beraber olan arkadaşlarımıza sendikamız ve konfederasyonumuz adına teşekkür ediyorum.

Her ne sebeple olursa olsun halen sendikamıza üye olmayan arkadaşlarımızın da toplu iş sözleşmesinden yararlanabilmesi için ve sendikal faaliyetlerimizin daha güçlü yürütülebilmesi için desteğinize ihtiyacımız vardır."

Kaynak: AA