Mardin ve Şırnak'ta terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "önemli yurt içi olaylara" ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde süren operasyonda, 4 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. İlçede bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 371 oldu. Operasyonlarda bir kalaşnikof piyade tüfeği, 5 şarjörü ve 149 fişeği, ikişer el bombası ve küçük telsiz ile bir dürbün ele geçirildi, 23 el yapımı patlayıcı imha edildi. İlçede bugüne kadar imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 884'e ulaştı.

Şırnak'ta devam eden operasyonda ise 6 terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Kentte bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 361 oldu. Operasyonda, bir av tüfeği ve 11 fişeği ele geçirildi. 7'sinin daha imhasıyla bugüne kadar etkisiz hale getirilen el yapımı patlayıcı sayısı 950'ye yükseldi.

Güvenlik güçleri, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde kara yolu kenarına gizlenmiş 15 kilogram TNT ve 480 bixi makineli tüfek fişeği buldu.

Şanlıurfa'da 3, Siirt'te 2, Batman, Hakkari, Antalya ve Ağrı'da birer olmak üzere 9 terör örgütü üyesi yakalandı. Teröristlerle bir kalaşnikof piyade tüfeği, 2 şarjörü ve 60 fişeği ile bir çalıntı araç ele geçirildi.

Kaynak: AA