MARDİN

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca bir menfeze tuzaklandığı belirlenen yaklaşık 1 ton patlayıcı imha edildi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, askeri araçların da kullandığı Mazıdağı-Evciler Mahallesi yolundaki bir menfeze, terör örgütü mensuplarınca plastik bir varil içine fünye takılarak tuzaklanmış yaklaşık bir ton ağırlığındaki patlayıcı tespit etti.

Yolu trafiğe kapatıp bölgeyi emniyete alan polis ekipleri, bombayı kontrollü bir şekilde patlatarak etkisiz hale getirdi. Patlamanın etkisiyle yolda büyük bir çukur oluştu.

Bölgede arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi.

Nusaybin'in yüzde 80'i teröristlerden temizlendi

Öte yandan bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK terör örgütüne yönelik operasyonun sürdüğü Nusaybin'in yüzde 80'i teröristlerden temizlendi. Operasyonda, yarısına yakını örgütün kırsal kadrosuna mensup 403 terörist etkisiz hale getirildi.

İlçede terör örgütü mensuplarınca kurulan ve çoğu 3-4 kat güçlendirilen 382 barikat kaldırıldı, 990 el yapımı patlayıcı imha edildi, terör örgütünce askeri araçların geçemeyeceği derinlikte hazırlanıp içi su ile doldurulan 31 çukur kapatıldı.

Bu arada, ilçede bin 712 vatandaş da güvenli alanlara tahliye edildi.

Kaynak: AA